ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα με 100% επιδότηση για ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους πτυχιούχους

πρόγραμμα-με-100-επιδότηση-για-ελεύθερου-248018

Της Σταυρούλας Αλεξίου, Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων, [email protected]

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 ξεκινά η τρίτη και τελευταία περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του Β’ κύκλου της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕκ), με συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία νέας ή υφιστάμενης επιχείρησης συναφούς με τις σπουδές τους, σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000 έως 25.000 ευρώ και οι επιλέξιμες δαπάνες χρηματοδοτούνται σε ποσοστό 100% για διάστημα μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης. Το ποσό των 25.000 € μπορεί να αυξηθεί εφόσον η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Ειδικότερα για συνεργασία δύο (2) δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει έως 40.000 €, ενώ για συνεργασία τριών (3) ή περισσοτέρων δικαιούχων, μπορεί να ανέλθει έως 50.000 €.

Στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • Λειτουργικά (όπως ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες).
  • Δαπάνες για αμοιβές τρίτων όπως νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις όπως σχεδιασμός και παραγωγή εταιρικής ταυτότητας, έξοδα συμμετοχής σε επαγγελματικές εκθέσεις, σχεδιασμός και κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας.
  • Προμήθεια αναλωσίμων όπως δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων υλικών σε άμεση σχέση με τη λειτουργία της επιχείρησης, δαπάνες προμήθειας πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων για επιχειρήσεις με μεταποιητική δραστηριότητα.
  • Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου επιχειρηματία / εταίρων.
  • Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις εργασίας έως 12.000 ευρώ.
  • Αποσβέσεις παγίων/χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού
  • Αγορά/Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού/Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr. Η 3η περίοδος υποβολών ολοκληρώνεται στις 13.12.17.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και για δωρεάν προ-αξιολόγηση του επιχειρηματικού σας σχεδίου επικοινωνήστε μαζί μας.

Για να ενημερώνεστε σχετικά με τα προγράμματα που προκηρύσσονται κάντε like στη σελίδα μας στο facebook «Αλεξίου Σταυρούλα – Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου