ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κανένα νέο μέτρο στο νέο προϋπολογισμό

κανένα-νέο-μέτρο-στο-νέο-προϋπολογισμ-497138

Δεν περιλαμβάνονται νέα μέτρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε την Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά τη συζήτηση επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Ο κ. Σαχινίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε ότι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας θα έρθει από την ανάπτυξη και η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.

«Εμείς παίρνουμε μέτρα για να προσελκύσουμε επενδύσεις σε όλους τους τομείς, τον πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή» ανέφερε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σημειώθηκε και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Σαχινίδη και του Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο το Μνημόνιο και το δημόσιο χρέος.

Ο κ. Σαχινίδης καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα όσα προτείνει για έξοδο από την κρίση υποστηρίζει ουσιαστικά και τη στάση πληρωμών, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται καταστροφικές για τη χώρα επιλογές όταν υποστηρίζουν έξοδο από το ευρώ.

«Ένα επιχείρημα είχατε ότι αν δεν πάμε στο Μνημόνιο, θα χρεοκοπήσουμε και τη χρεοκοπία τη φέρνει το Μνημόνιο. Ο σύμβουλος Σιόπα δηλώνει ότι αναδιάρθρωση του χρέους είναι η μόνη λύση. Δεν συμφωνούμε. Θα γίνει αναγκαστικά» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν το ελληνικό Κοινοβούλιο σε βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών και ανέφερε ότι «δεν φταίνε ούτε τα greek statistics, φταίνε οι επιλογές να τα χαρίζoυν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Το να έχει επιφυλάξεις η ΝΔ το καταλαβαίνω. Εσείς γιατί αντιδράτε; Πεδίο δόξης λαμπρό για εσάς που λέτε για το δικομματισμό. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κεφαλογιάννης είπε προς τον κ. Σαχινίδη να μην θέτει ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Συμφωνείτε με αυτό που είπε ο κ. Σιόπα; Και ακόμη, θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης;».

«Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν είναι μόνο το Μνημόνιο και τα αποτελέσματά του, η σημερινή κατάσταση που βιώνει η λαϊκή εργατική οικογένεια. Η εφαρμοζόμενη πολιτική είχε περιγραφεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση αλλά σε γενικές γραμμές και της ΝΔ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου