ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική ενίσχυση στα Πανεπιστήμια για υποδομές και μεταπτυχιακά

οικονομική-ενίσχυση-στα-πανεπιστήμι-320058

Τα τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, με έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών τους, διαμήνυσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Τα έργα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου στους πρυτάνεις των ΑΕΙ, που συνεδρίασαν στα Καλάβρυτα, θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου τού κάθε τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα κριτήρια για την ένταξη των πράξεων στο πρόγραμμα, είναι μεταξύ άλλων η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων, καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησής τους.

Επιπλέον, και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων ΑΕΙ θα ενισχυθούν εκτάκτως με επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου.

Ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανά πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών διαμορφώνεται ως εξής:
-Προγράμματα με μηδενικά τέλη φοίτησης χρηματοδοτούνται με το ποσό των 10.000 ευρώ.
-Προγράμματα με τέλη φοίτησης μέχρι 1.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 5.000 ευρώ.
-Προγράμματα με τέλη φοίτησης από 1.001 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ.

Όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Παιδείας, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των προπτυχιακών σπουδών και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη διαμόρφωση του τοπίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου