ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Προσωρινή αναστολή για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων

οαεδ-προσωρινή-αναστολή-για-το-πρόγρα-360865

Μικρή παράταση φαίνεται ότι παίρνει η έναρξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών σε ΟΤΑ και υπηρεσίες του δημοσίου.

Αν και στους αρχικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας, ήταν να δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση μέχρι σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, τελικά σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοποίηση της σχετικής πρόσκλησης θα γίνει από τις 18 Αυγούστου και μετά, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και την Τετάρτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνόπουλου, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ανέφερε ότι το «πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες». Η υπουργός, μάλιστα σημείωσε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες των ανέργων, αφού είναι για μεγάλο διάστημα έξω από την αγορά εργασίας, ενώ βρίσκονται και σε μεγάλη ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία της μικρής καθυστέρησης, οφείλεται σε ορισμένες λεπτομέρειες που έπρεπε να εξετάσει το υπουργείο, σε σχέση με την προκήρυξη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος των ενστάσεων και των προβλημάτων στη συνέχεια.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει δημοσιευτεί ήδη σε ΦΕΚ, μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπογράφουν η κ. Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίσης

Αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου, που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ με ποσά μέχρι και 600 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη μακροχρόνιου ανέργου.

Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Επιχειρήσεις:

Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του Δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά).

Πηγή: aftodioikisi.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου