ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως από ESM: Σε 2 υποδόσεις η δόση, η πρώτη τη Δευτέρα

πράσινο-φως-από-esm-σε-2-υποδόσεις-η-δόση-η-402803

Πράσινο φως έδωσε ο ESM για την εκταμίευση της τρίτης δόσης των 8,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ESM, η πρώτη υποδόση της δόσης ύψους 7,7 δισ. Αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα. Από το συγκεκριμένο ποσό τα 6,9 δισ. Θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή του χρέους και 0,8 δισ. Για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται σε αυτή τη φάση. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας έχουν κάνει ένα μεγάλο δρόμο για να επιστρέψουν στην οικονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η δεύτερη υποδόση για την περαιτέρω πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει σημειώσει ήδη σημαντική πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους. Η δεύτερη εκταμίευση απαιτεί νέα απόφαση του ESM.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου