ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 770 εκατ. ευρώ η υστέρηση στα έσοδα

στα-770-εκατ-ευρώ-η-υστέρηση-στα-έσοδα-492945

Στα 770 εκατ. ευρώ ανέρχεται η υστέρηση στα δημόσια έσοδα, όπως είπε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει υστέρηση 770 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδα», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε και τους υπόλοιπους μήνες, ώστε να δούμε αν η υστέρηση αυτή είναι πραγματική και αν δημιουργεί προβλήματα».
Ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα εντός του 2010, πέρα αυτών που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
«Κανένα νέο μέτρο μέχρι το τέλος του 2010 -πλην όσων έχουν καταγραφεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο- δεν θα πάρει η κυβέρνηση, παρά το πραγματικό έλλειμμα στα έσοδα», σημείωσε.
Ο κ. Σαχινίδης είπε, τέλος, ότι αποτελεί κεντρική απόφαση να μην αφεθούν επιχειρήσεις και αγορά να αντιμετωπίσουν προβλήματα, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, κυβερνητική παρέμβαση.
Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στα έσοδα εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι τα έσοδα είναι αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, αλλά επεσήμανε ότι η υστέρηση που παρουσιάζεται σε αυτά, οφείλεται στο ότι δεν έχουν υπολογιστεί συγκεκριμένα έσοδα από συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένη φορολογία.
«Βρισκόμαστε στη μέση μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας, που σκοπό έχει όχι μόνο να βγούμε από την κρίση, αλλά να προχωρήσουμε και όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές σε κράτος, κοινωνία και οικονομία, που θα θέσουν τις βάσεις για την πραγματική αναμόρφωση της χώρας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Γ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι μακροπρόθεσμοι στόχοι της κυβέρνησης, στους οποίους «δεν χωράνε εκπτώσεις», είναι η εξάλειψη χρόνιων παθογενειών, παρωχημένων πελατειακών λογικών και τακτικών, η διαρκής αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και η επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής.
Πέντε ειδικές ομάδες εργασίας συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την οποία συγκροτείται έκτακτη δομή για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη φορολογικής συμμόρφωσης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου