ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

εως-τις-30-ιουνίου-η-προθεσμία-για-τις-δη-414131

Δεν δίνει νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες των υπόχρεων η κυβέρνηση γεγονός που σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή είναι η 30η Ιουνίου.

Η προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή που θα παρέτεινε τον χρόνο για την υποβολή έληξε σήμερα και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν κατάθεσε νέα, καθώς θεωρείται πως μετά από δυο παρατάσεις και σχεδόν 6 μήνες αναμονής για την εκδοσή απόφασης επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου από το Συμβούλιο Επικρατείας, έχει παρέλθει ο λογικός χρόνος που θα έπρεπε να περιμένει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί δυο παρατάσεις εν αναμονή της απόφασης επί των προσφύγων δικαστικών λειτουργών, αλλά και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής.

Η προσφυγή των δικαστών συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση εκτιμήθηκε τότε ότι θα εκδοθεί εντός διμήνου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε . Ακολούθησε νέα παράταση έως τις 13 Απριλίου, όμως και πάλι δεν εκδόθηκε απόφαση, όποτε αποφάσισε πως νέα παράταση δεν μπορεί να δοθεί.

Το ΣτΕ πάντως έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι έκδοσης της απόφασης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου