ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2017. Παράταση: Τα σενάρια και ο κίνδυνος για πρόστιμα

φορολογικές-δηλώσεις-2017-παράταση-τα-σε-419509

Όσοι δεν υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις για το 2017 κινδυνεύουν με πρόστιμο από 100 ευρώ ως και 500 ευρώ.

Ήδη ωστόσο στο taxinet ο συνωστισμός είναι μεγάλος, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου των φορολογικών δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ουσιαστικά ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος καθώς θα πρέπει μέσα σε επτά ημέρες από σήμερα, ως την Παρασκευή 30 Ιουνίου να κατατεθούν οι 2.500.000 φορολογικές δηλώσεις που υπολείπονται για το 2017.

Ο αριθμός είναι τεράστιος και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν προβλήματα που θα οδηγήσουν σε πρόστιμα, καθώς θα είναι χιλιάδες οι πολίτες που θα χάσουν την προθεσμία.

Έτσι, όπως γίνεται κάθε χρόνο, άρχισαν οι πιέσεις από τους φοροτεχνικούς ώστε να δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων. Κάπως έτσι, ήδη συζητείται, ανεπίσημα, στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο παράταση και πλέον κυκλοφορούν δύο σενάρια.
Το πρώτο σενάριο λέει πως θα δοθεί παράταση δύο εβδομάδων τις 14 Ιουλίου, δηλαδή, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις, λέει πως η παράταση μπορεί να φτάσει, έστω και σιωπηρά, ως τις 21 Ιουλίου.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου