ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΔ: Η κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν και πανηγυρίζει

νδ-η-κυβέρνηση-πήρε-ότι-της-έδωσαν-και-427892

Κατακόρυφα αναμένεται να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους η ΝΔ μετά την απόφαση του Eurogroup. Το πρωί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνεργάτες του και το οικονομικό επιτελείο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος θα αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει δήλωση από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να υπάρξει αντίδραση σε ανώτατο κομματικό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μέχρι αργά στο γραφείο του και ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις, τόσο από το στενό του επιτελείο όσο και από κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να αναδείξει ένα προς ένα τα σημεία της συμφωνίας τα οποία όπως λένε πλήττουν την ελληνική οικονομία βουλιάζοντας την χώρα στην ύφεση. Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει καθώς πήρε τελικά ότι την έδωσαν οι δανειστές.

Στην ΝΔ υποστηρίζουν ότι δεν μπήκε και επίσημα τέλος στην ποσοτική χαλάρωση καθώς τόσο στις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, όσο και στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά. Όσον αφορά το χρέος αυτό θα συζητηθεί μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018.

Στο Μοσχάτο σημειώνουν ότι το μόνο που έμειναν τελικά είναι το 4ο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που φόρτωσε η κυβέρνηση στους πολίτες με την δικαιολογία ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μάλιστα στη ΝΔ αναρωτιούνται αν μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοινώσουν πως θα ισχύσουν τα μέτρα που ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εκείνο που τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε. Επίσης οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πως για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό αλλά και τα ίδια του τα στελέχη δεσμεύοντας το μέλλον της χώρας. “Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν.” λένε χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου