ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με τους Θεσμούς τη Δευτέρα

συνεχίζονται-οι-συναντήσεις-με-τους-θ-481116

Ο «μαραθώνιος» των διαβουλεύσεων με τους Θεσμούς δεν έχει βγάλει ακόμα λευκό καπνό και έτσι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Κυβερνητικές πηγές στις 11 το βράδυ της Κυριακής τόνισαν ότι οι συνομιλίες θα χρειαστεί να συνεχιστούν και συμπλήρωσαν πως αναζητείται συμβιβαστική λύση για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.
Στόχος όλων πλέον είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε σχετικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα: «Συζητήσαμε για τις Κυριακές. Δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές αλλά βάλαμε στο τραπέζι τις τουριστικές περιοχές και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που στην Ελλάδα είναι μεγάλη».

Παράλληλα η ίδια πηγή σημείωσε ότι διερευνάται η συμβιβαστική λύση συζητώντας δύο θέματα: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα (και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες, μέσα Μαΐου με μέσα Οκτωβρίου) και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής.

Επίσης, στέλεχος της κυβέρνησης διευκρίνησε ότι στο ζήτημα της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, το οποίο υπάρχει σε παλαιότερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επιτεύχθηκε συμβιβασμός, ενώ τόνισε ότι για τις αγορές προϊόντων έχουν μείνει ένα με δύο πράγματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου