ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αχτσιόγλου: Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά

αχτσιόγλου-η-συμφωνία-έχει-θετικά-και-504979

«Δίνεται ένας καθαρός διάδρομος μετά την σημερινή συμφωνία στα βασικά θέματα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Η κα Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «είναι πιθανό να υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup για να υπάρξει μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους». Σύμφωνα με την Εφη Αχτσιόγλου τα μέτρα για το χρέος είναι μέρος του πακέτου που βρίσκεται στο τραπέζι.

Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά, παραδέχτηκε. Το πλαίσιο ήταν συγκεκριμένο, ότι δηλαδή θα υπάρξει μια συμφωνία μέτρων «μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου».

Σε ότι αφορά τα εργασιακά είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει περαιτέρω απορρύθμιση. Στις ομαδικές απολύσεις δεν θα υπάρξει αλλαγή ούτε στο όριο του 5%, ούτε στον απόλυτο αριθμό (30). Δεν θα υπάρξει ούτε lock out, ενώ στον συνδικαλιστικό νόμο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που αφορούν τα «συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις είπε ότι με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Για τις συντάξεις η υπουργός Εργασίας είπε ότι το συμφωνημένο πλαίσιο προβλέπει η παρέμβαση να γίνει εφάπαξ. Είναι αρνητικό ότι θα υπάρξει περικοπή στις προσωπικές διαφορές. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι οι λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση.

Στα θετικά μέτρα στάθηκε στο επίδομα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, την επιδότηση ενοικίου, την κάλυψη για βρεφονηπιακούς σταθμούς και προγράμματα εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου