ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Σόιμπλε- Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη. Το ελληνικό ζήτημα στο επίκεντρο

συνάντηση-σόιμπλε-ντάισελμπλουμ-την-507758

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν δεν έδωσε πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητήσουν και ανέφερε ότι πρόκειται για μία «κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup- δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Ομως, η Deutsche Welle σημειώνει ότι παρά τις προσπάθειές της να μετριάσει τις εντυπώσεις για τη συνάντηση, είναι βέβαιο ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο υπουργών.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ενόψει του Eurogroup, η Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για συζήτηση στη βάση συμβιβαστικής πρότασης και πιθανή συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, απάντησε: «Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες. Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα».

Πάντως, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ τόνισε: «Εχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου