ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση των μετοχών του

πρόσληψη-συμβούλων-από-το-ταιπεδ-για-α-512906

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα προτείνουν τους βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης των μετοχικών ποσοστών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, θα προχωρήσει το Ταμείο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποφάσισε επίσης να διευρυνθεί η δυνατότητα να ορίσει το Δημόσιο την Εγνατία Οδό ΑΕ ως εποπτικό όργανο (φορέα παρακολούθησης) για την επόμενη μέρα της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας σε ιδιώτη επενδυτή. Αναφέρθηκε δε ότι η εξασφάλιση ρόλου για την εταιρεία μπορεί από σήμερα να γίνει και σε άλλα έργα. Άλλωστε, η Εγνατία Οδός ΑΕ υλοποιεί σήμερα τη διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και τον ΠΑΘΕ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ να συμβάλουν με τεχνική υποστήριξη, όπως και να εξετάσουν τη μελέτη και πρόταση που προτίθεται να καταρτίσει το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την εφαρμογή συστήματος αναλογικών διοδίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου