ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βόμβα Δ. Καμμένου: Μαζί με τις λιγνιτικές θα πωληθούν και υδροηλεκτρικές μονάδες

βόμβα-δ-καμμένου-μαζί-με-τις-λιγνιτικέ-514499

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, όλη την προηγούμενη περίοδο, αφήνει να διαρρεύσει ότι η παραχώρηση μονάδων της ΔΕΗ θα αφορά λιγνίτες και όχι υδροηλεκτρικές μονάδες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αποκάλυψε ότι η πώληση των μονάδων δεν θα αφορά μόνο τις λιγνιτικές παλαιού τύπου (που ούτως η άλλως θα βγουν εκτός λειτουργίας το 2021) αλλά και τις υδροηλεκτρικές.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε κατηγορήσει τη… ΝΔ για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση.

«Κομμάτι της ΔΕΗ, όπως επιβεβαιώσε και ο Γ. Σταθάκης, θα πωληθεί. Το ζήτημα είναι μαζί με τα λιγνιτικά, που έχουν αρνητικό αποτύπωμα και πληρώνουμε και πρόστιμα -ξέρετε γιατί- θα πωληθούν μαζί και κάποιες υδροηλεκτρικές μονάδες. Θα πάρουν δηλαδή ένα βρώμικο και ένα καθαρό. Περιμένουμε να δούμε το πώς και το γιατί. Εγώ συμφωνώ με ένα κομμάτι από την εισήγηση του Σκουρλέτη, ότι θα πρέπει να παραμείνει ένα μεγάλο κομμάτι στο Δημόσιο και όταν θα έρθει η ώρα της ανάπτυξης, μαζί με τους Γάλλους, τους Γερμανούς, να έχει και η Ελλάδα ένα μερίδιο από τα κέρδη» σημείωσε ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο ρ/φ σταθμό του Alpha.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου