ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λάθη στα ειδοποιητήρια και στα μητρώα «μπλοκάρουν» το σύστημα

λάθη-στα-ειδοποιητήρια-και-στα-μητρώα-556148

Τη μερική καταβολή των εισφορών στον ΕΦΚΑ θα «επιτρέψει» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναγνωρίζοντας λάθη στα ειδοποιητήρια που, όπως δήλωσε χθες στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος «θα διορθωθούν στην πορεία».

Τη «λύση» της καταβολή μέρους των ασφαλιστικών εισφορών κάθε μήνα, με χαμηλότερες επιβαρύνσεις, έως ότου υποβληθούν και εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2016, προανήγγειλε ο υφυπουργός ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα πρώην Ταμεία (η ΠΟΣΕ ? ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ) αποκάλυψαν χθες ότι το Μητρώο του ΕΦΚΑ δεν λειτουργεί ακόμη ολοκληρωμένα, έχουν γίνει τεράστια λάθη στη μεταφορά των δεδομένων με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί από το λειτουργικό περιβάλλον των χρηστών δεδομένα ασφαλισμένων τα οποία συγχωνεύθηκαν είτε με λάθος εγγραφές από το δικό τους ασφαλιστικό παρελθόν (π.χ. σε διπλή απογραφή του ιδίου ατόμου όπου επιλέχθηκε να παραμείνει η λανθασμένη και όχι η ορθή) είτε συγχωνεύθηκαν εγγραφές δύο διαφορετικών ατόμων λόγω ίδιου επωνύμου).

Ως αποτέλεσμα έχουν «παγώσει» οι υπηρεσίες συντάξεων, ανακεφαλαίωσης και παροχών, π.χ. απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κλπ, λόγω των λαθών/ανυπαρξίας μητρώου ενώ υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, αφού εγκαταλείφθηκε η προηγούμενη διαδικασία προμήθειας καυσίμων.

(imerisia.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου