ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος. Πρόταση των δανειστών για μέτρα 2% του ΑΕΠ

εκτάκτως-στις-βρυξέλλες-ο-τσακαλώτος-570967

Ραντεβού στις Βρυξέλλες έχουν σήμερα, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πολ Τόμσεν, ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Μπενουά Κερέ.

Δεν θα δει όμως μόνο αυτούς… Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση ,με τους δανειστές θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης, εκτιμάται ότι οι δανειστές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα παρουσιάσουν τα μέτρα που ζητούν από την Αθήνα.

Οπως μεταδίδει τo ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των διαπραγματεύσεων, οι δανειστές θα ζητήσουν από την Αθήνα τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που θα ισοδυναμούν με το 2% του ΑΕΠ. Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θα εφαρμοστούν εάν η χώρα μας δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους για το πλεόνασμα που ορίζει το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ, της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων σχετικά με τους όρους που συνδέονται με την τελευταία διάσωση της Ελλάδας έχει επαναφέρει στο προσκήνιο ανησυχίες σχετικά με τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση πριν από τo Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις και να «ψαλιδίσει» το αφορολόγητο όριο. Την ίδια ώρα, το Ταμείο εκτιμά ότι οι δανειστές πρέπει να προχωρήσουν και σε μια γενναία ελάφρυνση του χρέους.

(imerisia.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου