ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι απαλλάσσονται από τις υποχρεωτικές δαπάνες με κάρτα

ποιοι-απαλλάσσονται-από-τις-υποχρεωτ-620754

Αλλαγές στο καθεστώς υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών στο πλαίσιο «οικοδόμησης» του αφορολογήτου φέρνουν τροπολογίες τoυ Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Ειδικότερα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση δαπάνης με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες οι συνταξιούχοι ηλικίας 70 ετών και άνω, καθώς και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και άποροι που δικαιούνται δικαστικής συμπαράστασης.

Παράλληλα, προκειμένου να μη χάσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 να δαπανούν μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής το ποσοστό 10%-20% «επί τους φορολογητέου εισοδήματός τους» και όχι επί του δηλωθέντος.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι μειώνεται το πραγματικό ποσοστό εισοδήματος που πρέπει να δαπανούν με κάρτα, καθώς θα αφαιρούνται από αυτό οι δαπάνες που εκπίπτουν, καθώς και εισόδημα το οποίο δεν φορολογείται, όπως για παράδειγμα τα διάφορα επιδόματα εισοδηματικής στήριξης (π.χ. ανεργίας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου