ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρακίνησε σε συγχωνεύσεις Τραπεζών

παρακίνησε-σε-συγχωνεύσεις-τραπεζών-851206

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει η κυβέρνηση και νέα παράταση «ζωής» στο πακέτο των 28 δισ. για στήριξη των τραπεζών άφησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών.
Μια τέτοια επιλογή όμως, όπως διευκρίνισε, δεν υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη στήριξης των τραπεζών άλλα θα αποσκοπεί στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών.
Παράλληλα όμως κάλεσε τις τράπεζες να προβούν σε αλλαγές των όρων λειτουργίας τους, παραπέμποντας προφανώς στην προοπτική συνενώσεων και συγχωνεύσεων, ενώ ζήτησε και μειώσεις μισθών για τα υψηλόβαθμα στελέχη τους.
Αναγνώρισε επίσης τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στα προηγούμενα χρόνια και τους κάλεσε να συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σπουδαιότητα των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει στη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (θα λειτουργεί πλήρως τον Σεπτέμβριο), να καθιερώσει μέσα στο καλοκαίρι νέους δημοσιονομικούς κανόνες και να προχωρήσει στην αντιμετώπιση όλων των στρεβλώσεων στην οικονομία.
Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος της χρονιάς η χώρα θα έχει πιάσει ή και θα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ τόνισε πως «περάσαμε τα πιο δύσκολα στην οικονομία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου