ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Η πρώτη υπογραφή της Κατερίνας Παπανάτσιου

τέλη-κυκλοφορίας-2017-η-πρώτη-υπογραφή-τη-659929

Το taxisnet θα πρέπει να ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2017, ωστόσο με την αλλαγή στο κρίσιμο υφυπουργείο που ασχολείται με τα φορολογικά έσοδα η υπογραφή της νέας υπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, ακόμη δεν έχει… πέσει.

Η… κληρονομιά που της άφησε ο Τρύφων Αλεξιάδης περιγράφεται στο σχέδιο που είχε επεξεργαστεί ειδική ομάδα του υπουργείου, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν είχαν παρθεί και έτσι η υφυπουργός θα πρέπει να τρέξει το σχέδιο άμεσα έτσι ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εισροή 1,1 δισ. στα ταμεία του κράτους.

Βέβαιο, βάσει πάντα των διαρροών απ’ το υπουργείο, είναι ότι οι αλλαγές αφορούν κυρίως όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

Για τα οχήματα πριν το 2005 θα υπάρξουν μειώσεις από 5% και όσο αυξάνεται η παλαιότητα θα αυξάνεται και η “έκπτωση” των τελών μέχρι και ποσοστό 40% σε σχέση με τα περυσινά τέλη κυκλοφορίας.

Για όσους έχουν νέο αυτοκίνητο (πάντα άνω των 1.928 κυβικών) θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα υπάρξουν αυξήσεις με στόχο την κάλυψη των απωλειών εσόδων από την μείωση στα τέλη των αυτοκινήτων άνω των δέκα ετών.

Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φέτος τέλη όσοι έχουν καινούργιο αυτοκίνητο με ρύπους άνω των 80 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα, ενώ αυξημένα θα είναι και τα τέλη και για τους δουλοκτήτες αυτοκινήτων με ρύπους άνω των 61 γραμμαρίων.

(newsit.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου