ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή τα ν/σ για αδήλωτα εισοδήματα και ακατάσχετο

στη-βουλή-τα-ν-σ-για-αδήλωτα-εισοδήματα-696420

Εντολή να έρθουν σύντομα στη Βουλή τα νομοσχέδια για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα εν λόγω νομοσχέδια είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη βήμα της 81ης ΔΕΘ αλλά δεν ήρθαν ποτέ στη βουλή μετά από το «στοπ» των δανειστών. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι το ν/σ για το πλαστικό χρήμα θα ερχόταν στη Βουλή μόνο του χωρίς τη ρύθμιση για τον ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά ούτε αυτό έγινε.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρνει εντός της ημέρας στη Βουλή τη ρύθμιση για τον μετασχηματισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που ήταν προαπαιτούμενο για την υποδόση των 2,8 δισ με στόχο ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος να μεταβεί την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ χωρίς εκκρεμότητες.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα, ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα, ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια δεν ήρθαν στη Βουλή λόγω ενστάσεων των Θεσμών, τόσο για τον λεγόμενο «ακατάσχετο» λογαριασμό των ελεύθερων επαγγελματιών που μπλόκαρε και το ν/σ για το «πλαστικό χρήμα» όσο και για το ύψος του προστίμου σε όσους εμφανίσουν αδήλωτα εισοδήματα.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, μιλώντας στο Thetoc σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να καταβληθεί σύντομα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις των δανειστών και να ανοίξει ο δρόμος για τη νομοθέτηση των συγκεκριμένων εξαγγελιών.

Τσίπρας: Απάντηση τα φορολογικά έσοδα

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δημόσια έσοδα λέγοντας πως «Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους».

«Είναι μια είδηση» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, «που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου. Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων.»

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου