ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμειναν δεμένα τα κρουαζιερόπλοια

εμειναν-δεμένα-τα-κρουαζιερόπλοια-851206

Δεμένα παρέμειναν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Δεν απέπλευσε ούτε κατέπλευσε κανένα πλοίο της ακτοπλοΐας.

Πριν την έναρξη της απεργίας κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια: "Aegean Perl" στις 5.10, με 762 επιβάτες, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 394 επιβάτες, αλλά δεν απέπλευσε, κάτι που αναμενόταν να γίνει μετά το τέλος της απεργίας της ΠΝΟ.

Το "Agua Marina" στις 4.40 με 930 επιβάτες, το οποίο επίσης είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 811 επιβάτες, αλλά τελικά και αυτό ήταν να αποπλεύσει και αυτό μετά το τέλος της απεργίας.

Το "Gemini" στις 5.20 με περίπου 800 επιβάτες και έχει προγραμματισμένο απόπλου για την Τουρκία με 700 επιβάτες στις 12.30 χθες.

Το κρουαζιερόπλοιο "Zenith" άλλαξε δρομολόγιο και δεν κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά αλλά πήγε στη Μάλτα και τα 1.000 άτομα που θα επιβιβάζονταν στο πλοίο από τον Πειραιά ταξίδεψαν στην Μάλτα αεροπορικώς.

Ενταση στο λιμάνι

Σε μια ασυνήθιστη ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απεργίας, δεκάδες καταστηματάρχες, ξεναγοί και άλλοι απασχολούμενοι στον τουρισμό συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από τον τουρισμό» και μοίρασαν τριαντάφυλλα στους επιβάτες.

Tη συνδρομή της αστυνομίας είχε ζητήσει το Λιμενικό Σώμα που έχει την ευθύνη για το λιμάνι, ενώ επιστολή που ζητούσε την εγγύηση της ασφάλειας των τουριστών είχε απευθύνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ένταση υπήρξε νωρίς το πρωί στο χώρο εισόδου και εξόδου των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων όταν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά είχαν έντονο διαπληκτισμό με συγκεντρωμένους απεργούς.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου κατηγορούν τους απεργούς ότι με την κινητοποίηση τους προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου