ΤΟΠΙΚΑ

Και νέο «κανόνι» με αντίκτυπο στο Βόλο Στο άρθρο 99 και η Jetoil

και-νέο-κανόνι-με-αντίκτυπο-στο-βόλο-822903

Η γνωστή αλυσίδα πετρελαιοειδών διατηρεί στην περιοχή 7 πρατήρια υγρών καυσίμων

Νέα βόμβα στην αγορά με συνέπειες και στην τοπική οικονομία. Στο άρθρο 99 και η Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη που και στο Βόλο διατηρεί 7 πρατήρια υγρών καυσίμων, σε Βόλο, Νέα Ιωνία και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Παράλληλα στη Μαγνησία διατηρούσε και εγκαταστάσεις στην περιοχή των Μικροθηβών, που χρησιμοποιήθηκαν για πολλά χρόνια ως αποθηκευτικοί της χώροι, παραμένουν όμως ανενεργές τουλάχιστον μία 15ετία και πλέον, σύμφωνα με πρατηριούχους της περιοχής.

Η γνωστή αλυσίδα πρατηρίων, μια από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, η Mamidoil-Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε αίτημα για ένταξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για την προστασία από τους πιστωτές.

Η αίτηση έχει κατατεθεί στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Η εταιρία, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, σημειώνει την ανάγκη προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης. Αποδίδει τα προβλήματα της εταιρίας και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ. προς πιστωτές, στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών. Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jet Oil ύψους 314,5 εκατ. ευρώ, τα 184 εκατ. είναι προς τις Τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, 650 χιλιάδες ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920 χιλιάδες ευρώ προς τους εργαζόμενος, κ.ά.

Η Mamidoil είναι η πρώτη εταιρεία εμπορίας που καταλήγει στην κατάθεση αίτησης προστασίας από τους πιστωτές.

H MAMIDOIL JETOIL είναι μία αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Σήμερα η εταιρεία ελέγχει ένα δίκτυο περίπου 600 πρατηρίων με σήματα JETOIL, έχει στην ιδιοκτησία της το μεγαλύτερο ενιαίο αποθηκευτικό χώρο στα Βαλκάνια (πλην διυλιστηρίων, μέσω του οποίου εφοδιάζει το δίκτυό της στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και προωθεί τις εξαγωγές της προς τα Βαλκάνια, διαθέτει στόλο 33 Ι.Χ. βυτιοφόρων οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της, ενώ παράλληλα διαθέτει και στόλο 7 ιδιόκτητων εφοδιαστικών πλοιαρίων για τον ανεφοδιασμό των νησιών και των διαφόρων πελατών της (ακτοπλοΐα, ναυσιπλοΐα, αλιευτικά, κλπ.) με καύσιμα ναυτιλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου