ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά κινείται και πάλι το spread

ανοδικά-κινείται-και-πάλι-το-spread-851206

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και πάλι τo κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS)• στις 640 μονάδες έφτασε το spread των ελληνικών ομολόγων, ανοδικά και το spread για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Την ίδια στιγμή, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 1.31 δολάρια.

Συγκεκριμένα, χθες καθώς συνεχίζονταν οι ανησυχίες σχετικά με το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και οι φόβοι για την εξάπλωση σε άλλες χώρες, το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρυνόταν στις 675 μονάδες βάσης από 646 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα.

Ακόμη, το spread του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε πάνω από τις 640 μονάδες βάσης από 583 νωρίτερα μέσα στην ημέρα ενώ τη Δευτέρα βρισκόταν στις 570 μονάδες.

Άνοδο σημείωναν και τα spread των 10ετών ομολόγων της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας έναντι του γερμανικού bund. Στην Ισπανία, το spread ξεπέρασε τις 100 μονάδες, ενός το πορτογαλικό 10ετές κινήθηκε πάνω από τις 230 μονάδες, αυξημένο δηλαδή σε σχέση με τη Δευτέρα.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η πτώση του ευρώ, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να πέφτει κάτω από το όριο του 1,31 δολαρίου για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, καθώς οι ανησυχίες για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος παραμένουν έντονες παρά τα δάνεια που χορηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα.

Στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ είχε πέσει στο 1,3088 δολάριο ή ποσοστό 0,75%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Απριλίου του 2009.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου