ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσε για τις 9 Μαΐου το Eurogroup

κλείδωσε-για-τις-9-μαΐου-το-eurogroup-14822

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι το Eurogroup για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00.

Τη σύγκληση του Eurogroup το απόγευμα της 9ης Μαΐου ανακοίνωσε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του κ. Ντέισελμπλουμ, Μίτσελ Ρέινς.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τη Μ. Πέμπτη τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο επίκεντρο των επικοινωνιών βρέθηκε η πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» και σχολίασε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και αυτές τις μέρες εκτίθενται».

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποδέχθηκε πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη συνάντηση κυβερνητικών Σοσιαλιστικών και Αριστερών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συμμετάσχει και στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι, κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου