ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Η απόφαση του ΣτΕ δεν αλλάζει το σχεδιασμό στις αντικειμενικές

αλεξιάδης-η-απόφαση-του-στε-δεν-αλλάζε-185622

Το υπουργείο δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό του για τις αντικειμενικές αξίες από την απόφαση του ΣτΕ, ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα καταβληθεί κανονικά.

Σε ομιλία σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα και αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είπε: «Δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο».

Διευκρίνισε δε, ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, επί των οποίων θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Ο υπουργός εξήγησε πάντως ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και ότι η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τον φόρο.

Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης, ότι δεν αποδίδει στα δημόσια έσοδα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά λόγω και των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο σύστημα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου