ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

330 χιλιάδες ευρώ για την «Κλούβα»

330-χιλιάδες-ευρώ-για-την-κλούβα-821711

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Χαρμόσυνα ήταν τα νέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, στο οποίο εγκρίθηκε το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ για την ανακατασκευή της θρυλικής «Κλούβας» της Νίκης Βόλου.

Το «Π. Μαγουλάς» αναμένεται να αλλάξει όψη μέχρι τις αρχές του νέου έτους, με τα έργα να ξεκινούν μέσα στους επόμενους μήνες, προκειμένου να αναμορφωθεί πλήρως η ιστορική έδρα της Νίκης Βόλου.

Σημειώνεται πως η αρχική εκτίμηση άγγιζε τις 250 χιλιάδες ευρώ, αλλά υπήρξε έξτρα ποσό της τάξεως των 80 χιλιάδων ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες των κυανόλευκων.

Η ανάπλαση της «Κλούβας» βέβαια θα είναι ριζική τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, δίνοντας άλλη αισθητική και στη γύρω περιοχή. Αρχικά στόχος είναι να τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας – τελευταίας γενιάς και από κει και πέρα να τοποθετηθούν πλαστικά καθίσματα τουλάχιστον στη σκεπαστή κερκίδα, προβολείς και νέα κιγκλιδώματα. Ανάλογη βελτίωση φυσικά θα υπάρξει και στους χώρους των αποδυτήριων κ.ά.

Για την παραπάνω απόφαση μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, αναφέροντας στον Βόλος 986 ότι: «Είναι θέμα γραφειοκρατίας και διαδικασιών για να ξεκινήσουν τα έργα κάποια στιγμή, και θεωρώ οτι θα τελειώσουν και σχετικά γρήγορα».

Για το πλάνο: «Ο προϋπολογισμός του έργου έγινε σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Περιφέρειας και τον Βασίλη Βενέτη. Εκεί βγήκε το συγκεκριμένο ποσό που κατατέθηκε και εγκρίθηκε χωρίς περικοπές. Τώρα τα έργα που προβλέπονται να γίνουν με το ποσό αυτό, είναι το «Π. Μαγουλάς» να πάρει τις διαστάσεις που πρέπει. Δηλαδή να πάει στα 100 μέτρα, που σημαίνει πως «φεύγει» 9 μέτρα πίσω το γήπεδο, η Θύρα 3 γκρεμίζεται, σε συνδυασμό μια βάση η οποία θα γίνει για να φιλοξενήσει τη νέα Θύρα 3, γιατί θα γίνει καινούρια Θύρα 3, απλά θα γίνει πάρα πίσω γιατί πρέπει να «φύγει» το γήπεδο 9 μέτρα πίσω.

Από κει και πέρα θα γίνει καινούριος χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, και η μελέτη, απ’ όσο ξέρω, θα έχει σχέση με κιγκλιδώματα, με δημοσιογραφικά, με την πρόσοψη, με αποδυτήρια, με φωτισμό. Και με τσιμεντοενέσεις στη Μαιάνδρου, έτσι ώστε η Μαιάνδρου να έχει έγκριση να χρησιμοποιείται όλη. Θεωρώ ότι θα γίνει πολύ δυνατό λίφτινγκ και θα έχουμε ένα καινούριο «Παντελής Μαγουλάς» που θεωρώ ότι ήταν στόχος πολλών ετών, αλλά δεν έγινε ποτέ. Ξέρουμε τι έχει γίνει στο παρελθόν, τι έγινε το 2004, έχουμε γνώση, όμως δυστυχώς δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την Ολυμπιάδα τότε που θα μπορούσε προκειμένου το «Μαγουλάς» να ανακαινιστεί εκατό τοις εκατό.

Φθάσαμε λοιπόν στο 2018 να βγει το ποσό, το οποίο είναι πολύ σεβαστό ποσό και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

Φιλικό για τους Βετεράνους

Φιλικό παιχνίδι απέναντι στους παλαιμάχους του ΑΟ Θήβα θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή οι Βετεράνοι της Νίκης Βόλου. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού με ώρα έναρξης τις 11π.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου