ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη συνεχίζει …και με φιλικό

η-νίκη-συνεχίζει-και-με-φιλικό-51384

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά την προχθεσινή πρόκριση στο κύπελλο (1-2 τον ΑΟ Σελλάνων στην παράταση), η Νίκη Βόλου συνεχίζει στον θεσμό περιμένοντας τον αντίπαλό της από τον νικητή του αγώνα Οικονόμος Τσαριτσάνης – Αστέρας Ιτέας, ενώ αγωνιστικά συνεχίζει με το κυριακάτικο φιλικό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης, για το φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, το οποίο θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή (15/4) στο Πανθεσσαλικό στάδιο, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Η Δ.Ε. Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ενημερώνει για τη φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις 16:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, μεταξύ της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Μαγνησίας αποφάσισαν να δώσουν χαρά στους χιλιάδες φιλάθλους τους προσφέροντας πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα, τόσο με τις αντρικές τους ομάδες όσο και νωρίτερα με τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου, όπως γινόταν επί σειρά ετών στο παρελθόν πριν από κάθε τοπικό ντέρμπι.

Η διαχρονική συμμετοχή των δύο ομάδων στον κοινωνικό και αθλητικό ιστό της πόλης ήταν, είναι, και θα είναι για πάντα αδιαπραγμάτευτη. Το μέγεθος των ομάδων, η ιστορία και συνολικά ο φίλαθλος κόσμος της Μαγνησίας, θα αποβάλλει αργά ή γρήγορα το ήδη απαξιωμένο από όλους «ξένο σώμα» στην πόλη, και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν κάποιοι, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς.

Καλούμε τους φίλους της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ 1924 να δώσουν βροντερό παρών στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, για να στηρίξουμε οικονομικά το Γηροκομείο Βόλου.

Η είσοδος των φίλων της Νίκης Βόλου θα γίνει από την Α’ πεζογέφυρα και οι φίλαθλοί μας θα καθίσουν στο νότιο πέταλο (προς τη Νέα Ιωνία), και μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης ή από το εκδοτήριο της πρώτης πεζογέφυρας που θα λειτουργήσει για τις ανάγκες του αγώνα.

Η είσοδος των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου θα γίνει από την Γ’ πεζογέφυρα και οι φίλαθλοι του θα καθίσουν στο βόρειο πέταλο (προς τον Περιφερειακό) όπου θα υπάρχει και εκδοτήριο για την προμήθεια εισιτηρίων.

Η Β’ πεζογέφυρα θα παραμείνει κλειστή ενώ στις θέσεις των VIP θα καθίσουν μόνο τα παιδιά των ακαδημιών με τις στολές τους.

Η τιμή εισόδου των φιλάθλων ορίστηκε στα 5€ (μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Γηροκομείο Βόλου).

Τα σημεία προπώλησης και διάθεσης εισιτηρίων έως και το μεσημέρι της Κυριακής 15/4/2018 και ώρα 13:00 είναι τα παρακάτω:

Όμιλος Φιλάθλων Νίκης Βόλου οδός Μαιάνδρου απέναντι από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς -Νέα Ιωνία

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Μαντζανά Στράτου οδός Μαιάνδρου απέναντι από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς -Νέα Ιωνία

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Μαντζανά Στράτου Νο 2 οδός Βενιζέλου 91 – Νέα Ιωνία

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924 – ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Συνέντευξη Φάντζιο Μπούις

Συνέντευξη στη mikriliga παραχώρησε ο Φάντζιο Μπούις, με τον Βέλγο προπονητή της Νίκης να τονίζει πως θεωρεί πρωταθλήτρια την ομάδα του, ενώ παράλληλα μιλά για το κύπελλο Ερασιτεχνών, τη συνεργασία του με τον Στέφανο Ξηροφώτο, το ιστορικό κυριακάτικο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και την προσπάθεια ανάδειξης ποδοσφαιριστών από τα «σπλάχνα» της Νίκης. Τέλος, στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας που, όπως είπε, στήριξε τη φετινή προσπάθεια μέχρι τέλους.

Αναλυτικά ο Βέλγος τεχνικός μίλησε για τη νίκη-πρόκριση κόντρα στα Σέλλανα και τον θεσμό του κυπέλλου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο 20λεπτο, επηρεασμένοι, ίσως, και από τις διακοπές του Πάσχα. Στη συνέχεια, όμως, βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Η εικόνα μας έδειξε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Παίξαμε περίπου μία ώρα με παίχτη λιγότερο και τότε το ματς έγινε 50-50. Νομίζω ότι δικαίως κερδίσαμε και προκριθήκαμε. Για τον θεσμό, θα έλεγα ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν τις ομάδες. Είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι τον επόμενο αγώνα μας, κι αυτό δεν μας βολεύει. Σίγουρα, όμως, το Κύπελλο είναι σημαντικό και δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους συμμετέχουν. Οι ποδοσφαιριστές προπονούνται, αγωνίζονται και διατηρούνται σε καλή κατάσταση».

Για την παρουσία της Νίκης στο πρωτάθλημα και το αήττητο κόντρα στον πρωταθλητή: «Το πώς βγήκε πρώτη αυτή η ομάδα, το ξέρουμε όλοι. Εμείς αισθανόμαστε πρωταθλητές. Παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά, καταφέραμε και βγήκαμε δεύτεροι, που είναι σαν να κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε πολλά νέα παιδιά. Στην προετοιμασία έλειπαν αρκετοί παίχτες, ενώ, υπήρχαν προβλήματα με τα χαρτιά των ξένων ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, ψάχναμε ένα στόπερ αρκετό καιρό. Στον δεύτερο γύρο δεχτήκαμε μόλις τρία γκολ κι αυτό τα λέει όλα για το τι εικόνα παρουσιάσαμε μόλις δέσαμε».

Για το αν ο ΝΠΣ Βόλος θα έπρεπε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα: «Δεν είμαι ο αρμόδιος, για να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα ήρθε από άλλη πόλη. Αν ήταν να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι σε άλλο όμιλο. Οι νομικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και περιμένουμε να δούμε αν θα δικαιωθούμε».

Για την άμυνα της ομάδας που ήταν και η καλύτερη στο πρωτάθλημα: «Αμυντικά η συμπεριφορά μας ήταν πολύ καλή. Λίγες ομάδες μας έκαναν ευκαιρίες. Ήμασταν πειθαρχημένοι και δουλέψαμε πολύ. Ο ένας παίχτης έπαιζε και παίζει για τον άλλον. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσω ότι δυσκολευτήκαμε να ανοίξουμε κλειστές άμυνες, και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το βελτιώσουμε».

Για τη συνεργασία του με τον Στέφανο Ξηροφώτο και τους ποδοσφαριστές: «Ξεκινώντας από τη διοίκηση, θέλω να πω ότι είμαστε όλοι μία οικογένεια. Στόχος μας ήταν να έχουμε νέα παιδιά, τα οποία θα τα δίνουν όλα για την ομάδα. Και το κατάφεραν. Στην αρχή, ακούσαμε ότι δε δουλεύει το δίδυμο στην τεχνική ηγεσία. Εμείς, όμως, τα βρήκαμε μεταξύ μας. Σίγουρα, υπήρξαν διαφωνίες, αλλά τις λύσαμε αρμονικά για το καλό της ομάδας. Βρήκαμε τον τρόπο να λειτουργούμε υπέρ της Νίκης. Με τους ποδοσφαιριστές έχουμε άριστες σχέσεις. Βρισκόμαστε καθημερινά στην προπόνηση, στο γυμναστήριο, τρώμε μαζί δύο φορές την ημέρα. Έχουμε μία σχέση που ξεπερνά το ποδοσφαιρικό. Νομίζω ότι και οι ίδιοι έχουν καταλάβει ότι ο σύλλογος λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα και τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Και εγώ με τη σειρά μου νιώθω πως ό,τι έχω δώσει το έχω πάρει πίσω στο 100%».

Για το αν η ομάδα μπορεί να αναδείξει παίχτες από την ακαδημία; «Αυτός είναι και ο στόχος. Όταν ήρθα στη Νίκη τον Δεκέμβριο του 2016, προσπάθησα να οργανώσω την ακαδημία. Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα και θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να δείξουν αυτά που μπορούν να κάνουν. Οι υποδομές μας λειτουργούν σε πολύ καλό επίπεδο, κι αυτό έχει και θα έχει αποτελέσματα και στο άμεσο μέλλον της Νίκης».

Για το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι πάντα ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για τον Βόλο. Πρόκειται για τις δύο πιο ιστορικές ομάδες της πόλης. Είναι μία γιορτή για όλους, ειδικά για τις ακαδημίες μας. Θέλαμε να δώσουμε ένα ωραίο φινάλε σε αυτή τη χρονιά και νομίζω πως αυτό το φιλικό είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Έτσι, θα αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο βία και επεισόδια, αλλά κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ καλύτερο».

Το σχόλιό του για το γρήγορο τέλος του πρωταθλήματος: «Το μόνο θετικό που βλέπω είναι πως θα βοηθηθούν οικονομικά οι ομάδες. Θα γλιτώσουν κάποια παραπάνω έξοδα. Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά μόνο θετικό δεν είναι. Είναι ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς να σκεφτούν περισσότερο κάποια πράγματα».

Το μήνυμά του στον κόσμο της Νίκης: «Ήταν χωρίς αμφιβολία μία δύσκολη χρονιά. Υπήρχαν πικρές στιγμές στην αρχή και είναι λογικό να δυσαρεστεί ο κόσμος. Ήταν πάντα δίπλα μας, στήριξε την προσπάθεια που κάναμε και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Λόγω ονόματος ήμασταν το φαβορί για την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, πέρα από αυτά που έγιναν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάτζετ μας ήταν αρκετά χαμηλότερο συγκριτικά με άλλες ομάδες. Εμείς δικαιωθήκαμε για τις επιλογές μας και τερματίσαμε δεύτεροι. Αν ο κόσμος συνεχίσει να είναι κοντά μας, σίγουρα θα δει τη Νίκη εκεί που της αξίζει».

Κοινή προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό

Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας, τον Παναθηναϊκό, φιλοξενεί η ομάδα των μίνι παίδων του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Η ομάδα του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην πόλη του Βόλου και θα δώσει σειρά φιλικών παιχνιδιών μέχρι και το Σάββατο με την ομάδα της Νίκης, ιδιαίτερα χρήσιμα για αθλητές και προπονητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου