ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κρατά μόνο τους βαθμούς

κρατά-μόνο-τους-βαθμούς-208987

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μόνο τους τρεις βαθμούς κρατά η Νίκη Βόλου από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής απέναντι στον ΑΠΟΚ Βελούχι, του οποίου και επικράτησε με 6-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Οι Βολιώτες σε συνδυασμό με την εξωγηπεδική νίκη επί του Οπούντιου Μαρτίνου έφθασαν τους 17 βαθμούς μέσα σε διάστημα δύο ημερών, έχοντας αδικήσει πάντως τους εαυτούς του κατά γενική ομολογία. Σίγουρα το τελικό 6-0 απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας δεν μετέτρεψε τους κυανόλευκους σε Μπαρτσελόνα, αλλά τους δίνει την απαραίτητη ψυχολογία, πως όσα δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις, μπορούν έστω και αργά να πιάσουν τόπο, δίχως να χρειαστεί να επιστρέψουν σε νέες μαύρες σελίδες.

Με υπομονή και συνεχή δουλειά οι κυανόλευκοι κρατούν χαμηλά την μπάλα και δεν πετούν στα σύννεφα, προετοιμαζόμενοι πλέον για ακόμη ένα δύσκολο αγώνα απέναντι στον Διγενή Νεοχωρίου την ερχόμενη Κυριακή, το οποίο θα είναι και το προτελευταίο πριν τη διακοπή των εορτών, αφού η αυλαία του α’ γύρου θα πέσει με αντίπαλο τον Αστέρα Ιτέας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Ανεβασμένοι Ιορδανίδης και Τζιώρας

Δύο από τα βαριά χαρτιά στο φετινό ρόστερ της Νίκης Βόλου βάσει παραστάσεων και εμπειριών είναι αναμφίβολα οι Γιώργος Ιορδανίδης και Χρήστος Τζιώρας, οι οποίοι σκοράροντας από δύο φορές στο παιχνίδι της Κυριακής, έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην ομάδα. Για τον Τζιώρα ήταν το τρίτο τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα, αυτό που σημείωνε στο 55’, μετά από εκείνο στο 6ο λεπτό, αλλά και από εκείνο στη Θήβα, με το οποίο χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Νίκη. Από την άλλη ο επιτελικός μέσος, Ιορδανίδης, σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Νίκης, στη δεύτερη παρουσία του με τα κυανόλευκα, σημειώνοντας το 2-0 στο 16’ και το 5-0 στο 66’. Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Γιάκοβλεφ, με τον Ουκρανό να φθάνει στα 3 (είχε σκοράρει δύο φορές με τον Αχιλλέα Φαρσ.) και το 6ο ήρθε από τον Γαρυφαλλόπουλο, που ήταν και το παρθενικό του για φέτος.

Βουρδάκης: «Με την ίδια σοβαρότητα»

Ο Σταύρος Βουρδάκης πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΚ Βελούχι, με τον νεαρό επιθετικό να τονίζει σχετικά μετά το φινάλε, δίνοντας το παρών και στη συνέντευξη Τύπου: «Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα σκληρά, για να κάνουμε αυτό το ωραίο παιχνίδι. Η σοβαρότητα και η σκληρή δουλειά μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα μάς έφερε σ’ αυτή τη θέση. Οι προπονητές μας ήταν κοντά μας τις προηγούμενες μέρες. Είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, τα δίνουμε όλα είτε παίζουμε ένα λεπτό, είτε μισή ώρα. Οι οδηγίες των προπονητών μας ήταν σαφείς, να μπούμε και να τα δώσουμε όλα».

Αποχώρησε ο Φλωράκης

Άρον άρον αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ομάδας του ΑΠΟΚ Βελούχι, κ. Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος αποχώρησε αφού τοποθετήθηκε σχετικά με το παιχνίδι, δίχως να περιμένει την τοποθέτηση του προπονητή της Νίκης. Ο κ. Φλωράκης αρχικά συνεχάρη την ομάδα της Νίκης Βόλου, αλλά στη συνέχεια στηλίτευσε την προσπάθεια των κυανόλευκων να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης Βόλου για τη νίκη της. Ήταν δίκαιη η νίκη της. Εμείς ήρθαμε με πολλές ελλείψεις, με ντόπιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν παραστάσεις από αυτή την κατηγορία. Δυστυχώς είναι πάνω από τα μέτρα τους, το ξέραμε αυτό. Προσπαθούμε οι ποδοσφαιριστές να πάρουν εμπειρίες ώστε να τις εκμεταλλευτούν τις επόμενες χρονιές.

Καταλαβαίνω ότι η Νίκη ήθελε το αποτέλεσμα για να ανέβει βαθμολογικά, απλά δεν καταλαβαίνω τόση εμμονή ώστε το σκορ να πάρει μεγάλες διαστάσεις όταν έχεις να αντιμετωπίσεις παιδιά 15, 16 και 17 ετών. Θα μπορούσε να κάνει μια συντήρηση δυνάμεων.

Αυτό δεν είναι μια υπόδειξη απλά είναι μια παρατήρηση. Και το βρίσιμο σε μια ομάδα η οποία χάνει 5-0, να βρίζεις παίκτες ή προπονητές νομίζω ότι δεν ταιριάζει στην ιστορία της Νίκης. Είδα στο 93’ ο άλλος να κάνει προβολή στον τερματοφύλακα για να βάλει γκολ. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Στο 93’ είναι 6-0 το σκορ και κάνεις προβολή στον τερματοφύλακα». Μετά τα λεγόμενα αυτά ακολούθησε ένταση με τους εκπροσώπους του Τύπου, με τον κ. Φλωράκη να αποχωρεί βιαστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου