ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πικρή πρεμιέρα για Νίκη, αλλά ιστορικό διπλό για Ρήγα Φεραίο

πικρή-πρεμιέρα-για-νίκη-αλλά-ιστορικό-290892

Πικρή ήταν η πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τη Νίκη Βόλου, με τον Ρήγα Φεραίο να φεύγει ως θριαμβευτής από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας με 1-0 χάρις σε τέρμα του Τζοβάρα στο 22’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΟΥΜΟΥΡΕΚΗΣ

15 χρόνια μετά, η Νίκη Βόλου έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να δώσει χαρά στους φιλάθλους της, με την ομάδα του Βελεστίνου να ξεκινά με το δεξί και τους τρεις βαθμούς.

Κακή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η μπάλα «έκαιγε», η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να πετύχει ούτε ένα τέρμα για να πάρει έστω τον ένα βαθμό, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στις φωνές και στις διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις του Βολιώτη ρέφερι Δημήτρη Θεοχάρη.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη θέλησε να ξεκινήσει δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Δημολιός έκανε την κούρσα και στη συνέχεια τη σέντρα από τα αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Γιάγκοβλεφ επιχείρησε σουτ με το δεξί, αλλά έπιασε… αέρα απέναντι από τον Παπαγιάννη, μόλις στο 1ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη μετά από δύο συνεχόμενα κόρνερ θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 4ο λεπτό, όταν ο Τζήμας έδιωξε την μπάλα με γροθιές αρχικά, αλλά η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Τζιώρα, περνώντας για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι από τον διαιτητή Θεοχάρη, μετά από επαφή της μπάλας του Σπαθή με το χέρι και σε ντρίμπλα του Γιάγκοβλεφ, αλλά δεν συγκίνησαν τον Βολιώτη ρέφερι στο 12’, με την παράβαση πάντως να σημειώνεται εκτός περιοχής.

Ακολούθησε σουτ του Μπόρα στο 17’, που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Νίκης, αλλά ο Ρήγας Φεραίος άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να κεραυνοβολεί τον Τζήμα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να αναπαύεται στο αριστερό γάμα, κάνοντας το 0-1 και μετά από ένα-δύο που έπαιξε με τον Μπόρα.

Η Νίκη στην πρώτη αξιόλογη φάση για την ισοφάριση απείλησε στο 30’, με τον Μπάιριτς να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά, τον Παπαγιάννη να μην καταφέρνει να μπλοκάρει και τον Καρτσαμπά να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Ρήγα έδωσε ύψος στην μπάλα, με τον Τζιώρα να κάνει το ψαλιδάκι, αλλά η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρήγα.

Το δεύτερο μέρος

Η Νίκη θέλησε να μπει δυνατά στην επανάληψη, αλλά και πάλι δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια. Με διαγώνιο σουτ με το αριστερό ο Μπάιριτς ανάγκασε τον Παπαγιάννη να πέσει στην κάτω δεξιά γωνία του και να απομακρύνει, με τον Κροάτη μέσο να σουτάρει με το αριστερό εκτός περιοχής στο 54’, για να ακολουθήσει νέο εκτός περιοχής σουτ του Μέτσε και πάλι με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας του Ρήγα κατάφερε να μπλοκάρει.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει, με τον Ιορδανίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση των κόρνερ από τα αριστερά, και σε ένα από αυτά στο 61’, επιχείρησε να νικήσει με απ’ ευθείας εκτέλεση τον Παπαγιάννη, αλλά ο τελευταίος απομάκρυνε.

Εκτέλεση φάουλ του Μέτσε μετά από χέρι εκτός περιοχής στο 77’ δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία, συνεχίζοντας μάταια την προσπάθεια για ισοφάριση.

Με τη Νίκη να έχει την υπεροχή, αλλά όχι την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, σουτ του Γιάγκοβλεφ πέρασε απελπιστικά πάνω από την εστία του Ρήγα στο 84’, με τον Ουκρανό να επιχειρεί σουτ με το αριστερό.

Από την άλλη ο Ρήγας Φεραίος θα μπορούσε να έχει κλειδώσει την υπόθεση νίκη, όταν από αντεπίθεση στο 85’ ο Σπαθής άφησε την μπάλα για τον Τσιώλη, που από τα αριστερά σούταρε άουτ.

Στο 89’ νέα αποτυχημένη προσπάθεια του Μέτσε να απειλήσει με απ’ ευθείας φάουλ απογοήτευσε τους γηπεδούχους, με την μπάλα να περνά άουτ και πάνω από τα δοκάρια, ενώ στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό, υποχρεώνοντας σε μουρμούρες της κερκίδα… και αποδοκιμασίες νωρίς-νωρίς.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-1

Σκόρερ: (22’ Τζοβάρας)

Κίτρινες: Ιορδανίδης, Καρτσαμπάς, Δημολιός – Αλεξίου, Τζοβάρας, Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:(Ξηροφώτος-Μπούις) Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Καρτσαμπάς, Βέργος, Μέτσε, Ντόλγκι (60’ Γαρυφαλλόπουλος), Ιορδανίδης (λ.τρ. 68’ Λάιος), Γιάγκοβλεφ, Μπάιριτς (83’ Ματθαίου), Τζιώρας.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Σπάθης-Αλεξίου) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Μπόρας (65’ Παπαγεωργίου – λ.τρ. 80’ Καναβός), Τζοβάρας, Τσιώλης (89’ Λάμπρου), Γεωργατζής (91’ Τζέκα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου