ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ευκαιρίες και με τον Καραϊσκάκη

ευκαιρίες-και-με-τον-καραϊσκάκη-478650

Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα (1-1) απέναντι στους Μαύρους Αετούς να μην ήταν το επιθυμητό για τη Νίκη Βόλου, αλλά σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Νίκη είχε την ευκαιρία να τεστάρει δυνάμεις και των νεαρότερων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέχρι και την Κυριακή δεν είχαν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Βαγγέλης Ράπτης και Άγγελος Ματθαίου, πήραν φανέλα βασικού και από «παγκίτες», μετατράπηκαν σε πρωταγωνιστές για τη Νίκη Βόλου, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας, όποτε κι αν χρειάστηκε. Πλέον η Νίκη έχει να σκέφτεται το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Καραϊσκάκη, μια ομάδα με την οποία έχει ήδη κοντραριστεί δύο φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τους κυανόλευκους να μετρούν μία νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και μία ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Από τη στιγμή που και η ομάδα της Άρτας έχει μείνει μακριά από την κορυφή, δεν αποκλείεται και από τον τεχνικό Νίκο Θεοδοσιάδη να υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε ένα παιχνίδι που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσε να αποτελεί και ντέρμπι κορυφής.

Εξάλλου οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν και πέρυσι, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου… μένοντας με την ελπίδα για τη νέα χρονιά, χωρίς να υπολογίζουν ωστόσο στον νεοφώτιστο Απόλλωνα Λάρισας, που αναμένεται να κόψει πρώτος το νήμα, μιας και στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές καλείται να κατακτήσει έστω δύο βαθμούς για να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής.

Εκτός όμως από τους Ράπτη και Ματθαίου, οι οποίοι ξεκίνησαν ως βασικοί, λεπτά συμμετοχής πήραν επίσης οι Σταύρος Βουρδάκης, Τάσος Χουζούρης και Αλέξανδρος Τσιανάκας, με τους δύο πρώτους να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος και να φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια και στην Άρτα.

Για το παιχνίδι της Κυριακής αλλά και για τη συνέχεια μίλησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, αναφέροντας στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε: «Ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα μας με πολλά νέα παιδιά και με πολλά νέα πρόσωπα. Είχαμε πει και πριν ένα μήνα ότι στη συνέχεια θα δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Πήγαν πάρα πολύ καλά. Ασχέτως που δεν κερδίσαμε, είχαν μία πάρα πολύ καλή εικόνα και μπορούμε στο μέλλον να είμαστε ακόμα καλύτεροι, Καλή συνέχεια να ευχηθώ στην ομάδα του Ελευθεροχωρίου».

Για την πρώτη του συμμετοχή του, ο 16χρονος τερματοφύλακας Βαγγέλης Ράπτης σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος για το ντεμπούτο μου στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ήμασταν καλοί σήμερα, παρόλο που στο τέλος δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Θα συνεχίσουμε σε κάθε ματς να προσπαθούμε και να παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Είχα όσο τρακ έπρεπε, λίγο».

Ο προπονητής των Μαύρων Αετών, Νίκος Μανούρας, ανέφερε πως η ομάδα του ήταν τυχερή και έφυγε με το βαθμό από το Π. Μαγουλάς: «Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω την ομάδα και τους ανθρώπους της Νίκης Βόλου για την άψογη φιλοξενία που είχαμε. Για μας ήταν ένα κομβικό παιχνίδι, τέσσερις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Θέλαμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Παρόλο που είχαμε απουσίες διεκδικήσαμε όποιες πιθανότητες είχαμε.

Μπήκαμε μ’ ένα αμυντικό πλάνο για να διασφαλίσουμε το μηδέν στην άμυνα και να μη δώσουμε στον αντίπαλο χώρους και περιθώρια να κάνει ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο το καταφέραμε. Ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη ανέβασε στροφές, έγινε πιο απειλητική, δημιούργησε πιο πολλές προϋποθέσεις και από μία αδράνεια της άμυνάς μας κατάφερε να προηγηθεί.

Στη συνέχεια θα έλεγα πως ήμασταν τυχεροί που δεν μεγάλωσε το σκορ η Νίκη Βόλου κι ευτυχώς για μας φτάσαμε στην ισοφάριση με το γκολ του Μπαλτιμά, και πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για όλη την εβδομάδα όπως δουλέψαμε. Τα κεφάλια κάτω… Έχουμε ακόμη τρεις αγωνιστικές, να πάρουμε ακόμη πέντε βαθμούς που θέλουμε μαθηματικά για να σωθούμε. Έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας, αρχής γενομένης από το ματς της επόμενης Κυριακής με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, να πάρουμε ένα «τρίποντο», που θα μας εδραιώσει στην Γ’ Εθνική. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στη Νίκη Βόλου για το πολύ καλό πρόσωπο που έδειξε με πολλά νεαρά παιδιά κι αν μη τι άλλο αυτό είναι ευχάριστο».

Ο Λευτέρης Γιαννούλας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές των Μαύρων Αετών Ελευθεροχωρίου στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε σε μια πολύ δυνατή έδρα. Ήρθαμε με κάποιες απουσίες. Παίξαμε σ’ έναν όχι τόσο καλό αγωνιστικό χώρο. Πήραμε έναν χρυσό βαθμό και συνεχίζουμε για τα επόμενα παιχνίδια».

Στη Θεσσαλονίκη η Ακαδημία

Συνεχίζονται τον μήνα Μάιο οι δραστηριότητες της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 με τη συμμετοχή το Σάββατο 20 Μαΐου σε δύο τουρνουά ποδοσφαίρου που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια. Αναλυτικά:

Αλεξάνδρεια
Ηλικίες 2004,2005 & 2009-2011 (Α’ τμήμα )

Θεσσαλονίκη εγκαταστάσεις Μακεδονικού
Ηλικίες 2002, 2003, 2007 & 2009-2011 (Β’ τμήμα)
Νέοι Αθλητές Νίκης

Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς το Σάββατο 20 Μαΐου.

Για το 1ο group στην Αλεξάνδρεια: Αναχώρηση ώρα 14:00, επιστροφή ώρα 23:30

Γαι το 2ο group στη Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση ώρα 07:30, επιστροφή ώρα 19:30

Θα προσφερθούν σάντουιτς φρούτα και νερό σε όλα τα παιδιά. Παρακαλούνται οι γονείς να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή των παιδιών τους στην γραμματεία της ακαδημίας μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου