ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χωρίς Τζήμα στις εκλογές της Ερασιτεχνικής

χωρίς-τζήμα-στις-εκλογές-της-ερασιτεχ-491554

Με τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου να συνεχίζει τις… «απειλές» για προσβολή της εκλογικής διαδικασίας

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μεθαύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, με τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου να ξεκαθαρίζει χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πως δεν προτίθεται να συμμετέχει στη διαδικασία, αλλά θα την προσβάλλει με όποια μέσα μπορεί, έστω κι αν δεν θέλησε να τα αποκαλύψει.

Ο κ. Τζήμας παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια, πως υπάρχουν οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά δίχως να υπάρχουν συμφωνητικά που να τις αποδεικνύουν παρά μόνο στα λόγια… και στο λόγο του που έδωσε σε αυτούς. Ο κ. Τζήμας θέλησε να επιτεθεί κατά του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης, μιλώντας για εσωστρέφεια στις τάξεις του κυανόλευκου συλλόγου, η οποία δεν τον άφησε να πραγματοποιήσει τα μεγαλόπνοα σχέδια του, με το… πλαστικό του βοηθητικού να παραμένει μέσα στα πλάνα του και να αναμένεται πλέον για τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ επίσης ξενίζει η στάση του να μην εκθέτει τις απόψεις και τα σχέδιά του στα όργανα του συλλόγου, αλλά μόνο σε παραστάσεις για ένα ρόλο…

Αρχικά ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε στην πρόσφατη κόντρα ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Ολυμπιακού Βόλου με τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο: «Με λυπεί το γεγονός, όταν είχα κάνει μια ευχή τα Χριστούγεννα να σταματήσουν σε αυτή την πόλη να βάλλουμε ο ένας στον άλλο. Με θλίβει το επεισόδιο μεταξύ του κ. Τσιμπανάκου και του κ. Μπέου».

Ακολούθως για τις φήμες πως θα… έρθει μια νέα ομάδα στην πόλη του Βόλου, ο κ. Τζήμας είπε πως γνωρίζει κάποια πράγματα εδώ και δύο χρόνια, λέγοντας πως αναμένεται αυτή η απόφαση και έχουν γίνει επαφές από τη μεριά του, αλλά κατά την άποψη του αυτό δεν θα γίνει, κι αν συμβεί στην πόλη κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως ανεβαίνοντας κατηγορία θα μπορεί να προσελκύσει φιλάθλους. Ωστόσο όπως ισχυρίστηκε δεν γίνεται να σβήσεις μια ιστορία, όπως αυτή της Νίκης, και αυτή θα είναι μια πράξη διασπαστική, που θα πέσει στο κενό.

Για την αλλαγή στη Δ.Ε. ο κ. Τζήμας είπε πως γίνεται με δική του απόφαση και βάσει του άρθρου 28 του καταστατικού: «Ο κ. Φάτσης εισήλθε παράνομα στη Δ.Ε. με δική του απόφαση, ενώ άλλα ορίζει το άρθρο 28 παρ. 6. Με τις απειλές των παραιτήσεων τότε αναγκάστηκα να μη δώσω έκταση. Σήμερα ο κ. Φάτσης δεν αποτελεί μέλος της Δ.Ε., που έπρεπε να παραιτηθεί βάσει καταστατικού. Η Δ.Ε. θα απαρτίζεται πλέον από 5 άτομα, με αντιπρόεδρο και Γ.Γ. τον κ. Ακτσιαλή, ταμία τον κ. Στραβέλα, τον κ. Σουγγάρη να παραμένει ως είχε, όπως κι εγώ με τον κ. Σανίδα”.

Για το περίφημο πλέον πλαστικό είπε πως γινόταν μία προσπάθεια υποτίμησης των χρημάτων, αφού έχουν καταβληθεί 27.850 ευρώ και όχι 7.850 όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη Γ.Σ., ενώ ισχυρίστηκε πως θα έχει υλοποιηθεί η κατασκευή του μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Για τον Ερασιτέχνη σχολίασε: «Η πληγή για εμένα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ο Ερασιτέχνης. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν Ερασιτέχνη, που μπορεί να μιλήσει ισάξιες ώρες και να έχει βλέψεις και απόψεις για το τμήμα ποδοσφαίρου. Βέβαια το καταστατικό λέει τα αντίθετα, μιας και κάθε Δ.Ε. μπορεί να χρησιμοποιεί τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις, αλλά δεν έχει επωφεληθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και να κλείσει πληγές χρόνων, όπως οι οφειλές στην ύδρευση, στη ΔΕΗ κ.α.

Με έρευνα μου διαπίστωσα πως δεν υπήρχε σύμπλευση στο βιβλίο εσόδων και εξόδων και ποτέ δεν υπογράφηκε από τον ταμία. Σύμφωνα με το νόμο η κάθε Δ.Ε. μπορεί να χρησιμοποιεί δικό της ταμείο και φυσικά η έγκριση και απολογισμός γίνεται τον Ιούνιο.

Κατ’ εμέ είχαμε να αντιμετωπίσουμε δήθεν ενδιαφέρον για τυχόν χρέη προς τρίτους. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στις Γ.Σ. είναι ναι μεν του κ. Μιχάλη, αλλά η πραγματική μέχρι σήμερα οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι στις 203.850,59 ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα έχουμε 107.000 από εισιτήρια-χορηγίες, άρα έχουν μπει στην ομάδα γύρω στις 97.000 ευρώ μέχρι σήμερα. Έχουμε ξεφύγει κατά 7.000 ευρώ λόγω της εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών. Οι γελοιότητες περί μη σίτισης των ποδοσφαιριστών αποτελούν αστεϊσμούς. Έχουν δαπανηθεί για τη σίτιση 14.000 ευρώ».

Για τις εκλογές πρόσθεσε: «Με την τροποποίηση του νόμου του 2002 (;) για να θέσεις τον εαυτό σου υποψήφιο σε ερασιτεχνικό σωματείο χρίζουν διάφορες προϋποθέσεις. Λυπάμαι που στη συνέχεια διαπίστωσα πως ο κ. Φάτσης δεν είχε την οικονομική δύναμη, νομίζω πως δεν έχει ούτε αυτοκίνητο στο όνομα του, και νομίζω πως τελεί υπό πτώχευση.

Όταν το πληροφορήθηκα με λύπη, με έκανε να πάρω διάφορες αποφάσεις. Συνεκτιμώντας την κρισιμότητα των ημερών αποφάσισα να μην μιλήσω. Σήμερα όμως εφόσον έχουν αποφασιστεί οι εκλογές θα αφήσουμε τον Ερασιτέχνη να τις κάνει και από Δευτέρα θα τις προσβάλλουμε και το Δ.Σ. με το νόμιμο πλαίσιο.

Εντός 15 ημερών θα αποφασίσει το νέο Δ.Σ. αν θα πρέπει να αποδεχθεί τη γνώμη μας, ειδάλλως θα τεθεί το θέμα στη Γ.Γ. Αθλητισμού, κι από κει και πέρα θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα με τα στοιχεία, που θα θέσουν εκτός Δ.Σ. τον κ. Φάτση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, είπα πως απειλήθηκα πολλές φορές, με τον κ. Φάτση να λέει πως με ενημέρωνε. Γεγονότα ζημίωσαν την ομάδα πάνω από 35.000 ευρώ. Πάλεψα την ομάδα τελείως μόνος μου. Να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό

(σ.σ. Passion Fruit), αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στον εξαιρετικό άνθρωπο κ. Βενέτη, ο οποίος κατέβαλλε 7.500 ευρώ. Να ευχαριστήσω όμως όλους τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, όπως και τον κόσμο. Τα έσοδα ήταν 107.000 ευρώ και 203.000 είναι τα έξοδα. Δεν υπάρχει καμία οφειλή προς τρίτους. Όποιος το νομίζει πως υπάρχει οφειλή μπορεί να έρθει και να πληρωθεί.

Όπως έχει κατατεθεί από εμένα δεν έχουν συνυπολογιστεί οι 28.850 ευρώ σε καταβολές ποδοσφαιριστών. Τον Δεκέμβριο, όταν υπήρχε δυσκολία εκταμίευσης χρημάτων, ζητωκραύγαζαν όλοι πως είναι πάρα πολύ καλά αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές.

Πως γίνεται μέσα σε δύο μήνες να μην είναι καλά και να ακούγονται διάφορα ποσά;

Είναι απορίας άξιον. Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου έχοντας να αντιμετωπίσουμε τη μομφή αλλά και τις μεταγραφές, αποφάσισα να μην αφήσω απλήρωτο κανέναν.

Όσον αφορά τη θητεία μου θα είναι διετής και δεν θα παραιτηθώ, ανεξαρτήτως της απόφασης των δικαστηρίων.

Από δω και πέρα, σαν Νίκη Βόλου πρέπει να αναρριχηθούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και δεν μας αρμόζει να είμαστε χαμηλά. Η διοίκηση θα λύσει 100% τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών. Τα παιδιά έχουν δηλώσει πως τιμούν τη φανέλα.

Θα ζητηθεί δημοψήφισμα πέρα των 160 μελών να λάβουν γνώση όλοι των οικονομικών του Ερασιτέχνη».

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τζήμας είπε πως δεν υπάρχουν συμβόλαια και οικονομικές συμφωνίες, παρά μόνο με τον Γιώργο Νικλητσιώτη, αναφέροντας για ακόμη μία φορά το θέμα των προκαταβολών θα λυθεί εκ των έσω.

Επίσης σχολίασε πως οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πληρωθεί, μιας και η διοίκηση είχε να αντιμετωπίσει άλλα ζητήματα.

Ακόμη ο κ. Τζήμας δεν θέλησε να αποκαλύψει το πως θα παραμείνει πρόεδρος της Δ.Ε. και τη νέα χρονιά, από τη στιγμή που υπήρχε παραίτηση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.

Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα την οποία διατυμπάνιζε τον τελευταίο καιρό σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχολίασε: «Δεν υπάρχει δική μου υποψηφιότητα σας είπα πως συντάχθηκα με τον κ. Ξάνθη για τους ίδιους λόγους, τους οποίους θα πει και ο ίδιος. Εμείς έχουμε μια άποψη πως για να μπορεί το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά θέλει έναν δυνατό Ερασιτέχνη και να μπορούν να επιλύσουν τα θέματα ανάγκης». Για το αν δε βρήκε συμπαίκτες: «Αυτό θα το δείτε μετά», τονίζοντας παράλληλα πως ακόμη κι αν ήταν υποψήφιος και πάλι θα προχωρούσε στην προσβολή των εκλογών!

Για το αν αισθάνεται πως θα έχει τη στήριξη του κόσμου απάντησε θετικά προσθέτοντας: «Αισθάνομαι πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει. Με δημοψήφισμα! Δεν μπορούν 160 άτομα να αποφασίζουν τις τύχες του».

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα

μας στον αγώνα της χρονιάς»

Κάλεσμα στους φιλάθλους της ομάδας για τον αγώνα της… χρονιάς με τον Ίκαρο Τρικάλων απευθύνει η διοικούσα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Αναλυτικά: «Πέντε βήματα έχουν απομείνει για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ομάδας μας, την επάνοδο εκεί που της αξίζει, στις Εθνικές Κατηγορίες. Το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα από αυτά θα πρέπει να γίνει αυτό το Σάββατο στο ντέρμπι με την πολύ δυνατή ομάδα των Ικαρών Τρικάλων, που δείχνει να είναι και η κύρια συνδιεκδικήτρια της ανόδου.

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου απευθύνει κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Μαγνησίας, στους οπαδούς της αγαπημένης μας ομάδας, καθώς και σε όλους τους φίλους του μπάσκετ στην πόλη μας, για το μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς (μέχρι τον επόμενο), αυτό το Σάββατο (22/04, 19:00).

Ζητούμε από τον κόσμο μας να γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο, να δώσει δύναμη στους παίκτες και τους προπονητές μας και να γίνει για μια ακόμη ο 6ος μας παίκτης. Θέλουμε τον φίλαθλο μπασκετικό κόσμο της πόλης να στηρίξει την προσπάθεια της Νίκης Βόλου να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αίγλη και να κάνει το όνειρο πολλών πραγματικότητα. Το βολιώτικο μπάσκετ πρέπει να έχει εκπροσώπους στις Εθνικές Κατηγορίες και φέτος είναι η ευκαιρία της Νίκης Βόλου.

Η Νίκη Βόλου είναι ο κόσμος της και αυτό μένει να το αποδείξουμε ακόμη μια φορά αυτό το Σάββατο, στις 19:00. Ραντεβού στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας!

Μην το σκέφτεσαι, η Νίκη σε χρειάζεται».

Επίσης, «Καλούνται τα παιδιά των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και η ομάδα των Νέων Αθλητών της Νίκης Βόλου 1924 ενδεδυμένοι ομοιόμορφα με τα μπλουζάκια του πρόσφατου προπονητικού Camp ,ή με διακριτικά της ομάδας μας να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί έξω από το κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας το Σαββάτο στις 18:30 ώστε να συμπαρασταθούμε στους καλαθοσφαιριστές της Νίκης Βόλου στο αγώνα της χρονιάς τους Ίκαρους Τρικάλων για την επιστροφή της αγαπημένης μας ομάδας στις εθνικές κατηγορίες»!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου