LIFE STYLE

Ο αστυνομικός που γράφει στίχους για τον Σταν και τον Νίνο

ο-αστυνομικός-που-γράφει-στίχους-για-τ-324485

Ο νεαρός αστυνομικός της Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων, όταν δεν συνοδεύει τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα από τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο, όταν δεν επιβάλλει το νόμο, βγάζει τη στολή και στη λευκή επιφάνεια του υπολογιστή ξεδιπλώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.

Εικόνες και ερεθίσματα της καθημερινότητας, ανομολόγητα πάθη που κρύβονταν βαθιά στο υποσυνείδητο, ακόμη και θυμός για τον πόνο μιας εφήμερης αγάπης που γράφτηκε στην άμμο και έσβησε με το κύμα, ξεπροβάλλουν και μετουσιώνονται σε στίχους. Μικρά κομμάτια ψυχής που “ντύνονται” με μελωδίες και παίρνουν σάρκα και οστά στις μεγάλες πίστες της Αθήνας. Ο Γιώργος Μακρής, γράφει μανιωδώς και συνεργάζεται με γνωστούς καλλιτέχνες. Μάλιστα ο δίσκος από την τελευταία του συνεργασία με τον Σταν έγινε πλατινένιος, ενώ ήδη βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει τον δεύτερο.


Με “συνταγή Παντελίδη”

Παιδί μιας μέσης ελληνικής οικογένειας με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο Γιώργος, συνήθιζε να γράφει από μικρός. Πνεύμα ελεύθερο, ιδιαίτερο, με υψηλούς δείκτες συναισθηματικής νοημοσύνης, μετά το σχολείο κλεινόταν στο δωμάτιο του και στο μικρό σημειωματάριο αποτύπωνε τις σκέψεις του. Ήταν σίγουρος ότι κάποια στιγμή αυτά τα σκόρπια χαρτάκια, θα έπαιρναν σάρκα και οστά και θα ακούγονταν στα ραδιόφωνα. Τελειώνοντας το σχολείο, δίνει εξετάσεις και εισάγεται στις σχολές της Αστυνομίας. Μετά από το πέρασμα από μάχιμες υπηρεσίες καταλήγει να περνά την καθημερινότητα του με γραβάτα και κουστούμι στην Υπηρεσία Προστασίας των Επισήμων.

Η “καλλιτεχνική έκρηξη” του Γιώργου Μακρή, σημειώθηκε το 2015. Και μάλιστα όπως λένε όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του, όλα έγιναν με “συνταγή Παντελίδη”. Δηλαδή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε γνωστός και ο αγαπημένος τραγουδιστής. Μέσω των social networks και του youtube. “Συνήθιζε να ανεβάζει βιντεάκια με τους στίχους και τη μουσική που εγραφε με τους παιδικους του φίλους Πανο Νικοπουλο και Γιώργο Μυλωνα στο youtube. Ήταν περισσότερο ένα χόμπι, μια πλάκα που και ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί που θα τον οδηγούσε μερικά χρόνια αργότερα” λέει στο protothema.gr στενός του φίλος και συνεχίζει Κάποια στιγμή, ο Νίνο είδε τα βιντεάκια και του άρεσαν.

Έτσι επικοινώνησε με τον παραγωγό Κώστα Καλημέρη και αυτός με τη σειρά του με τον Γιώργο. Και μάλιστα μέσω facebook του ζήτησε συνάντηση. Στην αρχή νομίζαμε ότι κάποιος έκανε πλάκα. Όμως δεν ήταν… Έτσι ξεκίνησαν όλα”. Η γνωριμία με τον Νίνο εξελίχθηκε σε συνεργασία και στενή φιλία. Μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Γιώργο Μακρή με τον Σταν με τον οποίο ο 26χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να συνεργάζεται και να του δίνει στίχους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου