LIFE STYLE

Ο Μακρόν θέλει λιτότητα αλλά πληρώνει 26.000 € την μακιγέρ του!

ο-μακρόν-θέλει-λιτότητα-αλλά-πληρώνει-26-341749

Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Γαλλία, η οποία βλέπει τον νέο της πρόεδρο να φιλοδοξεί να την φορέσει τον… κορσέ της λιτότητας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μακρόν αποδεικνύεται μέγας σπάταλος που ήδη κοστίζει πολλά στο γαλλικό δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Le Point, ο γενικός γραμματέας και «κολλητός» του Μακρόν Alexis Kohler πλήρωσε 26.000 ευρώ για την μακιγιέζ!

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από έναν σύμβουλο του γάλλου προέδρου, ο οποίος ρωτήθηκε από το κανάλι France TV Info:

«Πρόκειται για υποχρεώσεις που είχε εκτός προεδρικού, τους τελευταίους μήνες και αντιστοιχούν σε επείγοντα περιστατικά, μετά την εκλογή του», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι τα τιμολόγια αντιστοιχούν «σε διάφορους τύπους αμοιβής γιατί υπήρξαν συνεντεύξεις τύπου και μετακινήσεις στο εξωτερικό όπου έπρεπε να μετακινηθεί και το άτομο». Αναγνώρισε ότι ο λογαριασμός είναι αλμυρός, αλλά «μικρότερος απ’ό,τι οι προηγούμενοι πρόεδροι». Η τελευταία φράση εξόργισε ακόμη περισσότερο τους γάλλους φορολογούμενους και υπήρξαν αρνητικά σχόλια στα social media.

Αντίθετα με την μακιγιέζ του Φρανσουά Ολάντ, η οποία ήταν μισθωτή με 6.000 ευρώ το μήνα καθαρά, η επαγγελματίας που βάφει τον Εμανουέλ Μακρόν είναι ιδιώτης. Ονομάζεται Νατάσα Μ. και ήταν μακιγιέζ του και κατά την προεκλογική περίοδο.

Το περιβάλλον του γάλλου προέδρου σχολίασε ότι ο λογαριασμός μπορεί να μειωθεί. Το πρώτο τρίμηνο της θητείας του «μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε τις ανάγκες και να σκεφτούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι λιγότερο δαπανηρό», δηλώνουν συνεργάτες στα γαλλικά ΜΜΕ.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Φρανσουά Ολάντ είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κομμωτής του στοίχιζε 10.000 ευρώ μεικτά τον μήνα στους γάλλους φορολογούμενους.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου