LIFE STYLE

Το νορβηγικό «Survivor» γυρίστηκε στη Μεσσηνία

το-νορβηγικό-survivor-γυρίστηκε-στη-μεσσην-526371

Τις ομορφιές της Μεσσηνίας γνωρίζουν φέτος οι Νορβηγοί τηλεθεατές, όπως και οι Σουηδοί δύο χρόνια πριν.

Η σουηδική και η νορβηγική εκδοχή του «Survivor» γυρίστηκαν στον νομό αυτόν και τα οφέλη της χώρας και ιδιαίτερα του νομού αλλά και της Πελοποννήσου είναι πολύ μεγάλα. Ετσι, ενώ οι Ελληνες ταξιδεύουν σε μακρινά εξωτικά νησιά για το δικό μας «Survivor», Σουηδοί και Νορβηγοί ήρθαν στην Ελλάδα.

Tο τηλεπαιχνίδι «Mesternes Mester» («Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών») στη νορβηγική τηλεόραση, μία εκδοχή του «Survivor» αλλά με πρωταθλητές, ακόμα και ολυμπιονίκες, έχει εξ ολοκλήρου γυριστεί στη Μεσσηνία και κάνει τρελά νούμερα.

Ο κύκλος της φετινής παραγωγής έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου, με την προβολή του μεγάλου τελικού, που έλαβε χώρα στην Αρχαία Μεσσήνη.

Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν τη συγκεκριμένη παραγωγή και έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θετικό κλίμα στο νορβηγικό κοινό.

Η εκπομπή προβλήθηκε σε 10 επεισόδια της μίας ώρας, κάθε Τετάρτη σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη.

Για τη διεξαγωγή αγωνίσματος στο αρχαίο στάδιο της Μεσσήνης, που δημιουργήθηκαν ερωτηματικά, καθώς ουδέποτε μέχρι τώρα έγιναν γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους, ο ανασκαφέας της αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης λέει πως ο ίδιος δεν ρωτήθηκε, αλλά και δεν είχε αντίρρηση. Η έφορος Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά ανέφερε στο «Εθνος» ότι υπήρχε άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη σουηδική παραγωγή και ότι ως επακόλουθο αυτής της άδειας δόθηκε και πέρσι άδεια στους Νορβηγούς από την τοπική εφορεία Αρχαιοτήτων. Τα γυρίσματα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου