LIFE STYLE

Πώς ζει μια εγγονή των Ροκφέλερ: Ζωή σαν παραμύθι [εικόνες]

πώς-ζει-μια-εγγονή-των-ροκφέλερ-ζωή-σαν-39377

Τέσσερις μήνες τον χρόνο ζει στο κτήμα της, στην Φλόριντα, έναν παράδεισο ιππασίας. Τον υπόλοιπο χρόνο ζει στην γενέθλια πόλη του Σέξπηρ, στην Αγγλία, στο Stratford-upon-Avon, κοντά στην προπονήτριά της.

Η Αριάνα Ροκφέλερ είναι διάσημη ιππέας, ασχολείται με τη μόδα και είναι εγγονή του Νταβίντ Ροκφέλερ, του τελευταίου από τους «μεγάλους» της οικογένειας Ροκφέλερ, ο οποίος πέθανε πέρυσι. Είναι η τρισέγγονη του ιδρυτή της πετρελαϊκής Standard Oil, της μεγαλύτερης περιουσίας των ΗΠΑ, με 1,7% του ΑΕΠ, ήδη από το 1937.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο εγγονός του, ήταν πρόεδρος της Chase Manhattan, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής και παππούς της Αριάνα, με περιουσία 3,8 δις. Κάθε Χριστούγεννα τον συναντούσε στην κατοικία του στο Μέην των ΗΠΑ, η οποία πωλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 έναντι 19 εκατομμυρίων δολαρίων.


Τον θυμάται σαν έναν γλυκό άνθρωπο, μεγάλης αισθητικής, ερωτευμένο με το παρόν. Ως έναν άνθρωπο που της έμαθε να μην χαραμίζει ποτέ τον ελεύθερο χρόνο της, όπως λέει.

Η Αριάνα Ροκφέλερ ξεκίνησε την ιππασία σε ηλικία 3 ετών, σήμερα στα 35 χρόνια της είναι διάσημη ιππέας και συμμετέχει στις μεγάλες διοργανώσεις.
«Μεγάλωσα γύρω από άλογα. Η μητέρα μου είχε πολλά. Από παιδί πηδούσα εμπόδια με το άλογο. Σταμάτησα όταν σπούδαζα, αλλά το πάθος συνεχίζεται», δηλώνει.

«Οταν ήμουν μικρή, στο σπίτι του παππού μου, τα Χριστούγεννα, τα δώρα ήταν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία στο δωμάτιο, με αρμονικό τρόπο, σε σχέση με τα έργα τέχνης που υπήρχαν στο χώρο», λέει και θυμίζει ότι ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ήταν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο: Πικάσο, Ντιέγκο Ριβέρα, Ματίς, Σεζάν…

Η Αριάνα Ροκφέλερ τονίζει ότι κάθε έργο τέχνης που πωλείται (1 πίνακας Rothko αγοράστηκε 10 000 δολάρια το 1959 και πωλήθηκε 72 εκατομμύρια το 2007) τα έσοδα πηγαίνουν αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και όχι στην οικογένεια. Η γενναιοδωρία είναι παράδοση σε αυτή την δυναστεία δισεκατομμυριούχων, η οποία χρηματοδοτεί και δημόσια έργα, όπως η ανακαίνιση του παλατιού των Βερσαλιών στη Γαλλία.


Οπως όλοι οι Ροκφέλερ, έτσι και η Αριάνα έμαθε από μικρή να κρατάει ένα ποσό από το χαρτζηλίκι της για έργα φιλανθρωπίας. Είναι μέλος του οικογενειακού Ιδρύματος Ροκφέλερ, και η ίδια είναι υπερήφανη που φέρει το όνομα. «Η οικογένειά μας μεγάλωσε εμένα και την αδελφή μου να σεβόμαστε τους άλλους, αν και μας έμαθαν να είμαστε επίσης ο εαυτός μας».

Η Αριάνα Ροκφέλερ σπούδασε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια πολιτικές επιστήμες, αλλά ασχολήθηκε με τον χώρο της μόδας και το 2011 ξεκίνησε την δική της σειρά ρούχων. Σχεδιάζει δύο κολεξιόν το χρόνο, ρούχα σικ και άνετα, που ταιριάζουν στην εικόνα της. Τα ρούχα της πωλούνται online, ή σε ειδικές βραδυές που διοργανώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Εχει επίσης και δική της σειρά από τσάντες, οι οποίες θα προωθηθούν τον ερχόμενο μήνα και στο ιππικό πρωτάθλημα Longines Masters.


Το μόνο για το οποίο παραπονείται η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος είναι ότι …ξυπνάει νωρίς όταν έχει προπόνηση για ιππασία. «Παίρνω την καριέρα μου πολύ σοβαρά και προπονούμαι όπως οι πρωταθλητές καθημερινά.

Η Αριάνα Ροκφέλερ είναι παντρεμένη με τον Matthew Bucklin, τον οποίο γνωρίζει από τα 19 της και είναι επικεφαλής της βιομηχανίας φαρμάκων Quit Company LLC. Χρειάστηκε ωστόσο να περιμένει οκτώ χρόνια ώσπου να αποφασίσει να τον παντρευτεί. Ο σύζυγός της επιθυμεί να κάνουν παιδιά, αλλά εκείνη είναι πολύ απασχολημένη με την ιππασία.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου