LIFE STYLE

Πασαρέλα με άρωμα Ελλάδας στο Ζάππειο

πασαρέλα-με-άρωμα-ελλάδας-στο-ζάππειο-516405

Με επίσημους προσκεκλημένους τους ιδρυτές του διεθνούς οίκου DSQUARED2, Dean και Dan Caten, και έχοντας εξασφαλίσει τις νέες κολεξιόν σημαντικών Ελλήνων σχεδιαστών, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στην προώθηση των νέων δυνάμεων, ανοίγει μεθαύριο τις πύλες της η 21η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας «Athens Xclusive Designers Week» η οποία θα φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο μέχρι τις 3 Απριλίου.

Οι Lakis Gavalas, Celia Dragouni, Kathy Hayndels, Olga Karaverberi, Panos Apergis, Parthenis, Tassos Mitropoulos και Vassilis Zoulias είναι μεταξύ άλλων οι οίκοι και τα brands που θα παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες τους υφαίνοντας μια πανδαισία χρωμάτων, κομψότητας και απαράμιλλου στυλ. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η τρίτη μέρα της διοργάνωσης θα είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές οι οποίοι θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό «New Designers Awards».Ενας από αυτούς είναι και ο Ioannis Roumeliotis ο οποίος παίρνει για δεύτερη φορά μέρος στον διαγωνισμό: «Ζούσα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και το Fashion Week αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για κάθε χώρα και ίσως τον μοναδικό που μπορεί να προβάλει τη δουλειά ενός σχεδιαστή, την κουλτούρα του και την άποψή του πάνω στη μόδα», εκτιμά ο ίδιος. Ο Ιωάννης ήρθε σε επαφή με τη μόδα από μικρή ηλικία. «Ξεκίνησα να σχεδιάζω και με τη βοήθεια της μητέρας μου, που ήξερε να ράβει, έδινα ζωή στα σκίτσα μου.

Μεγαλώνοντας μου γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθώ ακαδημαϊκά με τη μόδα και τις τέχνες. Επέλεξα να σπουδάσω σε διάφορους τομείς επειδή θεωρώ ότι η τέχνη είναι πολύπλευρη. Εχω σπουδάσει σκηνοθεσία, interior, graphic και fashion design, performance art, φωτογραφία, video art και experimental film» μας λέει. Στη συνέχεια έζησε στο Βερολίνο και είχε την τύχη να μαθητεύσει στο πλευρό της Βίβιαν Γουέστγουντ. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2014 και άνοιξε το δικό του ατελιέ στο Κολωνάκι.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο Ελληνα σχεδιαστή να διεισδύσει και να διακριθεί στον χώρο της μόδας τον ρωτάμε κι εκείνος απαντά: «Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι δύσκολο για κάποιον να δημιουργήσει κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

Απεναντίας, εγώ νιώθω πως η Ελλάδα είναι το σωστό μέρος για να βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή.

Αποτελεί, για την ακρίβεια, ένα τεράστιο κίνητρο για να αποδείξει κανείς ότι το να παράγει τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή της, γίνεται όλο και πιο δυνατό σε μια χώρα που υποφέρει από βαθιά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα».

«Νιώθω πως η Ελλάδα είναι το σωστό μέρος για να βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή» λέει ο Ioannis Roumeliotis

Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει και τα πιο γνωστά εγχώρια μοντέλα του ’80 και του ’90. Βίκυ Κουλιανού, Ρέα Τουτουνζή, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Χειμωνέτος, Αλέξανδρος Παρθένης θα ανέβουν στην πασαρέλα φορώντας ρούχα γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού σόου τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο MDA Hellas, το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου