LIFE STYLE

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση

σε-δίκη-παραπέμπεται-ο-μπιλ-κόσμπι-για-844176

Δικαστήριο της Πενσιλβάνια έκρινε σήμερα, Τρίτη, ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσίασε ο εισαγγελέας αρκούν, για να παραπεμφθεί σε δίκη ο αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο 78χρονος δημιουργός του Cosby Show έχει ακόμη τη δυνατότητα να αποφύγει τη δίκη, εάν δηλώσει ένοχος για την υπόθεση αυτή, κάτι που θα σήμαινε ότι θα απόμενε μόνο να ανακοινωθεί η ποινή του.

Στη σημερινή, προκαταρκτική απόφασή του η δικαστής της κομητείας Μοντγκόμερι έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να δικαστεί ο Κόσμπι με την κατηγορία ότι το 2004 νάρκωσε και επιτέθηκε σε μια γυναίκα, την Αντρέα Κόνσταντ.

«Καλή σας τύχη, κύριε» είπε η δικαστής Ελίζαμπεθ Μακχιού στον Κόσμπι, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της. Ο ηθοποιός απάντησε «ευχαριστώ» και αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία άλλη δήλωση.

Ο Κέβιν Στιλ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μοντγκόμερι, βάσισε την υπόθεση στις γραπτές καταθέσεις που είχαν δώσει το 2005 τόσο η Κόνσταντ όσο και ο Κόσμπι.

Δεκάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον γνωστό ηθοποιό ότι τους έδωσε υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια, όσο οι ίδιες ήταν αναίσθητες, τις κακοποιούσε σεξουαλικά.

Αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι ο Κόσμπι είχε παραδεχθεί σε παλαιότερη κατάθεσή του ότι έκανε σεξ με νεαρά κορίτσια και ότι πρακτορείο μοντέλων συνήθιζε να του στέλνει «πέντε – έξι μοντέλα» κάθε εβδομάδα στις τοποθεσίες γυρισμάτων όπου βρισκόταν.

Στην κατάθεση του Κόσμπι (το 2005 και το 2006) ο ηθοποιός περιγράφει πώς έδινε φάρμακα και αλκοόλ σε γυναίκες πριν κάνει σεξ μαζί τους, ενώ αναφέρεται σε μυστικές καταθέσεις σε πρώην ερωμένες του.

Μιλώντας στην δικηγόρο της Αντρεα Κόνσταντ, ο Κόσμπι είχε δηλώσει τότε: «Η Αντρεα ήρθε στο σπίτι. Εγώ την κάλεσα. Μιλήσαμε για το Πανεπιστήμιο Τρεμπλ (σ.σ. όπου την είχε γνωρίσει). Και μετά, πήγα πάνω και πήρα τρία χάπια. Τα έφερα κάτω. Αντιστοιχούσαν σε μιάμιση δόση. Ο λόγος που τα έδωσα και τα προσέφερα στην Αντρεα, η οποία τα πήρε αφού τα ήλεγξε, ήταν ότι η ίδια έλεγε ότι είχε άγχος».

Ερωτηθείς εάν ζήτησε προφορικά την έγκριση της Κόνσταντ για να κάνουν σεξ, ο ηθοποιός είπε ότι δεν ζήτησε «την άδειά της προφορικά», αλλά ακούμπησε το χέρι του στην κοιλιά της, χωρίς να της σηκώσει τα ρούχα.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι κάποια από τα χάπια τα είχε για να τα δίνει σε άλλους ανθρώπους, «όπως θα τους έδινες ένα ποτό» -όπως σημείωσε.

Ο Κόσμπι αναφέρεται στην ίδια κατάθεση σε σχέση του με 19χρονη κοπέλα, καθώς και σε μία νεαρή που πρέπει να ήταν 17, όταν συνάντησε τον Κόσμπι.

Ο κωμικός παραδέχθηκε, επίσης, ότι πλήρωσε την Κόνσταντ και την Τερέζ Σεριγνιέζ (μία από τις 58 γυναίκες που τον κατηγορούν για κακοποίηση) για να τις εμποδίσει να αποκαλύψουν στην σύζυγό του, Καμίλ την αλήθεια.

Η Κόνσταντ άσκησε μήνυση κατά του ηθοποιού το 2005. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ωστόσο στα τέλη Απριλίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας απέρριψε έφεση του Κόσμπι και αποφάσισε την άρση του «παγώματος» της ποινικής διαδικασίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου