LIFE STYLE

Σεναρίων συνέχεια για τον Prince

σεναρίων-συνέχεια-για-τον-prince-15338

Ο Prince έπασχε από AIDS, προτού βρεθεί νεκρός την περασμένη εβδομάδα και είχε αρνηθεί τη θεραπεία, επειδή πίστευε ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί με την προσευχή, υποστηρίζει το National Enquirer.

Ο τραγουδιστής, που ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά, είχε διαγνωστεί με την ασθένεια περίπου 6 μήνες προτού πεθάνει, δήλωσαν πηγές στο National Enquirer.

O 57χρονος ζύγιζε μόλις 37 κιλά την στιγμή του θανάτου του και «ετοιμαζόταν να πεθάνει», σύμφωνα με το περιοδικό.

Μια πηγή, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε: «Οι γιατροί είπαν στον Prince πως η γενική αίματός του ήταν ασυνήθιστα χαμηλή και πως η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει επικίνδυνα. Είχε μεγάλη έλλειψη σιδήρου, ήταν πολύ αδύναμος και συχνά έχανε τον προσανατολισμό του. Έτρωγε πολύ σπάνια κι όταν το έκανε, κατέληγε να το βγάλει. Το πρόσωπό του ήταν κιτρινωπό, το δέρμα στο λαιμό του κρεμόταν και οι άκρες των δακτύλων του είχαν ένα καφέ-κίτρινο χρώμα».

Η είδηση αυτή ακολούθησε μετά τις δηλώσεις πηγών προσκείμενες στην έρευνα για το θάνατο του τραγουδιστή πως ο Prince είχε συνταγογραφούμενα παυσίπονα στην κατοχή του όταν πέθανε.

Το CNN ανέφερε πως τα συνταγογραφούμενα χάπια βρέθηκαν στον Prince ενώ η «Star Tribune» στη Μινεάπολη ανέφερε πως τα συνταγογραφούμενα χάπια βρέθηκαν στο σπίτι του τραγουδιστή όπου βρέθηκε νεκρός.
Και τα δύο δημοσιεύματα βασίζονται σε ανώνυμες πηγές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με το National Enquirer ο Prince είχε διαγνωστεί με τον ιό HIV τη δεκαετία του 1990, αλλά εξελίχθηκε σε AIDS στο τέλος του περασμένου έτους. Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως ο τραγουδιστής είχε εθιστεί στα οπιοειδή φάρμακα Percocet που χρησιμοποιούσε για να αντιμετωπίσει τον πόνο από τον οποίο υπέφερε τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Δήλωση από άτομα προσκείμενα στον Prince μετά το θάνατό του αναφέρει πως πέθανε από γρίπη, μια μόλυνση που θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία, αν το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε αποδεκατιστεί από το AIDS.

Λίγες ημέρες προτού βρεθεί νεκρός σε ασανσέρ στην έπαυλή του στο Chanhassen στη Μινεάπολη, τον είχαν δει να μπαίνει σε ένα τοπικό φαρμακείο για να πάρει σακούλες με χάπια.

Ένας υπάλληλος στο Walgreens που τον εξυπηρέτησε δήλωσε: «Σοκαριστήκαμε όλοι που τον είδαμε τόσο καταβεβλημένο. Του είπαμε: ’Προσευχόμαστε για σένα’. Κι αυτός μας απάντησε: ’Αν προσευχόσασταν για μένα πριν από ένα χρόνο, τώρα μπορεί να ήταν διαφορετικά’. Στη συνέχεια μας χαιρέτησε και έφυγε».

Σύμφωνα με φήμες, ο Prince κόντεψε να πεθάνει έξι ημέρες πριν το θάνατό του όταν βρισκόταν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο από υπερβολική δόση Percocet. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μόλις 45 λεπτά από το σπίτι του καλλιτέχνη, αν και οι εκπρόσωποί του δήλωσαν πως έπασχε από γρίπη.

Το TMZ μάλιστα ανέφερε πως ο τραγουδιστής εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο για μια «σωτήρια ένεση», που χορηγείται σε άτομα που έχουν πάρει υπερβολική δόση οπιούχων φαρμάκων.

Την είδηση αυτή αντέκρουσε ο φίλος και μακροχρόνιος δικηγόρος του τραγουδιστή, που τόνισε πως ο Prince ζούσε έναν καθαρό τρόπο ζωής.

Μιλώντας στο Associated Press, ο L. Londell McMillan, φίλος για περισσότερα από 25 χρόνια του καλλιτέχνη και πρώην μάνατζέρ του, δήλωσε πως τα δημοσιεύματα που υποδηλώνουν πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών είναι «ανόητα».

Απαντώντας στο δημοσίευμα ο ΜακΜίλαν δήλωσε πως ο Prince, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για να τον βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο, αλλά «δεν επρόκειτο για φάρμακα που θα προκαλούσε οποιοδήποτε λόγο ανησυχίας».

Ο ΜακΜίλαν τόνισε πως ο Prince ήταν χορτοφάγος και ζούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι ήξεραν τον τραγουδιστή μπορούν να πουν πως δεν τριγυρνούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αυτό είναι ανόητο. Κανείς δεν είδε ποτέ τον Prince και του είπε: ’Μοιάζει φτιαγμένος’. Δεν ήταν έτσι».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου