LIFE STYLE

Ντοκιμαντέρ για την παιδική λευχαιμία θα σκηνοθετήσει η Πενέλοπε Κρουθ

ντοκιμαντέρ-για-την-παιδική-λευχαιμί-286554

Την απόφασή της να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για την παιδική λευχαιμία ανακοίνωσε η διάσημη ηθοποιός Πενέλοπε Κρουθ, η οποία στην τελευταία της ταινία με τίτλο «Ma Ma» υποδύεται μία γυναίκα που δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

«Στόχος μου είναι να ενημερώσω σχετικά με αυτό το ευαίσθητο ζήτημα» δήλωσε η ισπανίδα πρωταγωνίστρια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι το πρώτο για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και θα αφηγείται τις προσωπικές ιστορίες πολλών παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία, αλλά και μαρτυρίες των γονιών και των γιατρών τους.

«Σύντομα θα συναντηθώ με τα παιδιά. Κάποια έχουν ξεπεράσει την νόσο, άλλα την παλεύουν. Εγώ θα είμαι απλώς ένας παρατηρητής κι εκείνα θα αφηγούνται στον κόσμο τι συμβαίνει. Φυσικά θα είναι δύσκολο γιατί θα περνάω χρόνο με πολλά παιδιά που πάσχουν από αυτή την νόσο. Τα παιδιά αυτά θα μοιραστούν μαζί μου τις φρικτές τους εμπειρίες» είπε η Κρουθ.

Η ίδια δήλωσε πως ελπίζει το ντοκιμαντέρ της να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους για να εργαστούν στον τομέα της έρευνας ώστε να βρεθεί θεραπεία.

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά, αν μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο, θα με έκανε πολύ χαρούμενη» τόνισε η ηθοποιός, η οποία έχει δύο παιδιά με τον σύζυγό της κι επίσης βραβευμένο με Όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ.

Στην ταινία του Χούλιο Μεδέμ «Ma Ma», η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ισπανία τον περασμένο μήνα, η Κρουθ υποδύεται την Μάγκντα, μία άνεργη δασκάλα και μητέρα ενός μικρού αγοριού, η οποία αντιμετωπίζει τον καρκίνο με αισιοδοξία και θάρρος.

Η Κρουθ έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2001 από ρόλους της σε χολιγουντιανές ταινίες, όπως οι «Vanilla Sky» και «Blow».

Το 2008 απέσπασε το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία του Γούντι Άλεν «Vicky Cristina Barcelona».

«Ποτέ δεν θα σταματήσω να παίζω. Για μένα είναι κάτι σαν ναρκωτικό. Σταμάτησα να κάνω πολλές ταινίες επειδή τώρα έχω οικογένεια» είπε στους δημοσιογράφους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου