ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση με τον Αθανάσιο Τσαυτάρη ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας

συνάντηση-με-τον-αθανάσιο-τσαυτάρη-ζη-625868

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη εντός της επόμενης εβδομάδας, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων που συνεδρίασαν σήμερα στη Λάρισα με τη συμμετοχή και μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα καυτά θέματα της κτηνοτροφίας, οι κτηνοτρόφοι θα κατέλθουν αυτόνομα στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων τους βρίσκεται το ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων και η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό είναι κομβικής σημασίας για την περεταίρω στάση τους, καθώς αρχικά η κατεύθυνση που είχαν ήταν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, εντός της ημέρας, υπήρξαν εξελίξεις με το θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων καθώς έγινε γνωστό ότι η Κομισιόν ενημέρωσε προφορικά ότι θα μπορέσει να αυξήσει τελικά, πάνω από 130 εκατ. ευρώ το κονδύλι για την εξισωτική αποζημίωση του 2012 προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι 14.000 επιλαχόντες. Αν και δεν προσδιορίζει πότε θα γίνει η συμπληρωματική πληρωμή, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι «εν αναμονή και της έγγραφης έγκρισης από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ προετοιμάζονται για την πληρωμή των υπολοίπων διαφορών σε δικαιούχους και επιλαχόντες δικαιούχους».

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων «πάγωσαν» και οι αποφάσεις περί κινητοποιήσεων που είχαν λάβει νωρίτερα οι κτηνοτρόφοι.

AMΠE

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου