ΛΑΡΙΣΑ

Την αντιπεριφερειάρχη συνάντησαν διαμαρτυρόμενοι γονείς για την κατάσταση στην παιδεία

την-αντιπεριφερειάρχη-συνάντησαν-δι-637616

Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Θεσσαλίας, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά κι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για σημαντικά προβλήματα που υφίστανται στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα.

Τα προβλήματα των σχολείων που μετέφεραν στην αντιπεριφερειάρχη αφορούν στη συγχώνευση τμημάτων και το «στοίβαγμα» των μαθητών, γεγονός που δεν υπηρετεί τους σκοπούς της εκπαίδευσης, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών του δήμου οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια σχολικοί φύλακες, το ότι οι δήμοι δεν έχουν τοποθετήσει ακόμη καθαρίστριες σε πολλά σχολεία, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινή ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε τα ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους γονείς ότι τα θέματα που τέθηκαν δεν αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μεταφέρει αυτά τα αιτήματα στους δήμους και οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι, προκειμένου να εξετασθεί ποια από αυτά – σύμφωνα και με τις υπάρχουσες δυνατότητες, μπορούν να τακτοποιηθούν.

Επίσης, οι γονείς έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη και το ζήτημα της χορήγησης «δεκατιανού» στα σχολεία για το οποίο η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι «το θέμα έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση με δικά μας χρήματα, αλλά το υψηλό κόστος πουανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ για όλους τους μαθητές της Θεσσαλίας, το καθιστά απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας. Παρόλαυτά, βρίσκεται στις προτεραιότητές μας και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε συνεχώς προς το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δοθεί λύση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου