ΛΑΡΙΣΑ

Διευκρινήσεις της δημοτικής αρχής για τα τροφεία των παιδικών σταθμών

διευκρινήσεις-της-δημοτικής-αρχής-γι-640388

Απαντά με αφορμή κριτική της «Νέ@ς Λάρισας» για την προκαταβολή των τροφείων του ερχόμενου Ιουλίου.

Αναλυτικά η απάντηση: «πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει κάθε συνοικία της πόλης να έχει το δικό της παιδικό σταθμό. Τα τελευταία 16 χρόνια πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο που αφορά την κτιριακή υποδομή και τη στελέχωση των παιδικών σταθμών. Ο στόχος είναι στο γενικότερο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης μέριμνας για την οικογένεια, να στηριχθεί θεσμός της οικογένειας και ο Δήμος να βρίσκεται δίπλα στους γονείς και τα παιδιά..

Κάθε χρόνο άλλωστε ο Δήμος Λαρισαίων προσπαθεί να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις γονέων για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς, ενώ παράλληλα η προσπάθεια του Δήμου είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των δημοτικών παιδικών σταθμών, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών της πόλης.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων στελεχώνονται επίσης με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους και την προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά που φιλοξενούνται.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων είναι οι κυψέλες που παρέχουν φύλαξη και αγωγή μέσα από τη διαλεκτική γονέα – παιδιού, παιδαγωγού – περιβάλλοντος προσφέρουν προσχολική αγωγή που ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση και ειδικά προγράμματα. Προσφέρουν επίσης την κατάλληλη προετοιμασία για τα παιδιά της προνηπιακής ηλικίας, για την απρόσκοπτη είσοδο τους στο νηπιαγωγείο.

Ο Δήμος Λαρισαίων διαθέτει λειτουργικούς σύγχρονους και ιδιόκτητους Παιδικούς Σταθμούς, που χαρακτηρίζονται από υψηλά κριτήρια ασφάλειας, λειτουργικότητας και αισθητικής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον σύγχρονα και ο σχεδιασμός των σταθμών, τόσο εσωτερικά, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, σχεδιάζονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την άψογη λειτουργία τους, ώστε να ανταποκρίνονται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο στις σημερινές ανάγκες διαπαιδαγώγησης και ανάπτυξης των νηπίων.

Σ’ ότι αφορά τα τροφεία, ο Δήμος Λαρισαίων τα διατηρεί χωρίς αύξηση τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, και κατατάσσεται στους Δήμους με τα μικρότερα τροφεία στην Ελλάδα. Στον κανονισμό λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει επίσης κριθεί για τη νομιμότητα του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πρώην Περιφέρεια Θεσσαλίας) προβλέπεται ότι οι γονείς των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, προκαταβάλλουν τα τροφεία του μηνός Ιουλίου, αφού στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, αρκετοί γονείς να μην εξοφλούν τον τελευταίο μήνα φιλοξενίας των παιδιών, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά τους φιλοξενήθηκαν στους σταθμούς για το μήνα Ιούλιο.

Πέραν των τροφείων δεν υπάρχουν άλλες επιβαρύνσεις στα φιλοξενούμενα παιδιά. Τα είδη υγιεινής και η γραφική ύλη καλύπτονται από προμήθειες του Δήμου, μόνο για λόγους ψυχολογικής ενθάρρυνσης των παιδιών ζητούνται ενδεικτικά ένας φάκελος , ένα κουτί μαρκαδόροι και μία κόλλα.

Κάθε χρόνο ο Δήμος Λαρισαίων καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αναγκών της Λαρισαϊκής οικογένειας. Φέτος, ο αριθμός των εγγεγραμμένων παιδιών είναι 1825 από τα οποία 500 είναι μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου