ΛΑΡΙΣΑ

Καρκινοπαθείς και ανάπηροι εκτός αποσπάσεων, καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Δασκάλων Λάρισας

καρκινοπαθείς-και-ανάπηροι-εκτός-απο-650507

«Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει για ακόμη μια φορά το σκληρό του πρόσωπο απέναντι στους εκπαιδευτικούς» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας.

Όπως υποστηρίζουν οι Λαρισαίοι δάσκαλοι, το υπουργείο «προχώρησε σε αποσπάσεις σε φορείς και υπηρεσίες, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (85% αναπηρία, καρκίνος, κλπ.) εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, να βρίσκονται σε απελπισία και απόγνωση

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, , είναι άνθρωποι που πρώτιστα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια, κατανόηση και ανθρωπιά.

Έστω και τώρα καλείται η πολιτική ηγεσία να δρομολογήσει άμεσα τη σύγκληση του ΚΥΣΠΕ για την κατά προτεραιότητα εξέταση και ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης για σοβαρότατους λόγους υγείας.

Ταυτόχρονα, να δρομολογηθούν και αποσπάσεις εκπαιδευτικών με 2 και 3 παιδιά για να μη διαλυθούν οικογένειες.

Οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αιτήσεων απόσπασης ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου