ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο η συγκέντρωση για τη σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

αύριο-η-συγκέντρωση-για-τη-σωτηρία-του-654158

Η Επιτροπή Αγώνα Λαρισαίων Πολιτών για την σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας («Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο»), για την δημόσια υγεία και για τους ανασφάλιστους, διοργανώνει ανοιχτή Συγκέντρωση Πληροφόρησης και Συμπαράστασης για το Νοσοκομείο, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 8 μμ.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα αναφέρεται:

«Με δεδομένα:

• Την λειτουργία του νοσοκομείου να βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της μεθοδευμένης υποστελέχωσής του, της συνεχιζόμενης από ετών υποχρηματοδότησής του και τις τεράστιες – και πλέον επικίνδυνες για την ζωή – ελλείψεις σε υλικά πρώτης γραμμής, αντιδραστήρια και λοιπό εξοπλισμό.

• Την προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας να εντείνεται με προφανή σκοπό την πλήρη λειτουργική κατάρρευσή τους και ουσιαστικά το κλείσιμο τόσο του Νοσοκομείου όσο και δύο τουλάχιστον από τα Κέντρα Υγείας του Νομού…

• Την προσπάθειά των θεσμικών (και εξωθεσμικών) αυτουργών να δικαιολογηθούν στην κοινή γνώμη, χρησιμοποιώντας επιλεκτικά ή κατασκευασμένα στοιχεία και δείκτες!

• Την δημόσια υγεία να βάλλεται στο σύνολό της. Τα κοινωνικά αγαθά να αντιμετωπίζονται πια ως αγοραία εμπορεύματα. Ήδη καμιά παροχή υγείας δεν προσφέρεται σε περισσότερους από 3.000.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας!

Θέτουμε ως κεντρικούς στόχους:

• Την σωτηρία, την ουσιαστική αναβάθμιση και την λειτουργική αυτονομία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Δεν γίνεται αποδεκτή καμιά απόλυση ή κινητικότητα ή διαθεσιμότητα του προσωπικού, κανένα κλείσιμο κλινικής και καμιά μείωση κλινών! Διεκδικούμε την αναγκαία χρηματοδότηση και την κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό, σε σύγχρονο εξοπλισμό και τις αναγκαίες προμήθειες σε υλικά, αντιδραστήρια και φάρμακα.

• Την υπεράσπιση και διεκδίκηση της λειτουργικής αναβαμισης των Κέντρων Υγείας, των Περιφερικών Ιατρείων και των υπόλοιπων δομών της δημόσιας υγείας της περιοχής μας.

• Την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας – ασφαλισμένων και μη – στο δημόσιο σύστημα υγείας.

• Την διεύρυνση της Επιτροπής με εκπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τις συλλογικότητες και τους υπόλοιπους φορείς του νομού μας.

και

• Διεκδικούμε άμεσα έκτακτες ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του νομού και του Περιφερικού Συμβουλίου Θεσσαλίας με κεντρικό ζήτημα «Το μέλλον του νοσοκομείου μας»

• Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του νομού μας να ενημερωθούν σφαιρικά και αντικειμενικά και να συμμετέχουν ενεργά με τακτικές συναντήσεις μαζί μας για κοινή δράση και αντίσταση – στις επικίνδυνες για την υγεία όλων μας – πρακτικές της κυβερνητικής πολιτικής και των διορισμένων οργάνων της.

• Προσκαλούμε σε Ανοιχτή Συγκέντρωση Πληροφόρησης και Συμπαράστασης για το Νοσοκομείο του Νομού μας, τη Δημόσια Υγεία & τους ανασφάλιστους, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 8 μ.μ.».

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των παρακάτω οργανώσεων και συλλόγων:

Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ)

Σωματείο Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Σύλλογος Καρδιοπαθών Ν. Λάρισας

Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Λάρισας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας

Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Παιδιών με Σύνδρομο Down

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό

Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία

Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λαρίσης (ΤΕΕ)

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Λαρίσης

Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης»

Ομάδα Νέων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 «The Diabetistas»

Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία»

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών

ΕΛΜΕ Λάρισας

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας

Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας

ΕΜΔΥΔΑΣ Ν. Λάρισας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου