ΛΑΡΙΣΑ

«Ο τραμπουκισμός δεν είναι πολιτική επιλογή»

ο-τραμπουκισμός-δεν-είναι-πολιτική-ε-657184

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας στα τεκταινόμενα στην ελληνική κοινωνία

Ειδικότερα, με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας επισημαίνει τα εξής :

«Μετά το άγριο έγκλημα του Κερατσινίου, το οποίο προκάλεσε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη του ελληνικού λαού, αναδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον ότι η επιθετική ρητορική, συνοδευόμενη μάλιστα με εξακολουθητική, βίαιη και αξιόποινη πρακτική, οδηγεί αναπότρεπτα σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα.

Είναι πλέον κοινή η παραδοχή, ότι ο εξτρεμισμός και ο τραμπουκισμός δεν είναι πολιτική επιλογή, δεν μπορεί να λύσει προβλήματα, όπως δεν μπορεί και η ποικιλόμορφη πολιτική βία με τα ανάλογα θλιβερά περιστατικά του παρελθόντος που την συνοδεύουν.

Απεναντίας, το μόνο που καταφέρνει η πολιτική βία, όταν μάλιστα αυτή γίνεται φονική, είναι η δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος, σε μια ήδη «εύφλεκτη» κοινωνία, ενδεχόμενο το οποίο πρέπει να αποτραπεί και προς αυτή τη κατεύθυνση καλούμαστε να συμβάλουμε και με τα λόγια και με τις πράξεις μας.

Προβληματισμό ωστόσο και ερωτήματα εγείρουν στους πολίτες, κάποια αρνητικά φαινόμενα επικοινωνιακής, δημοσιογραφικής και πολιτικής τυμβωρυχίας που ακολούθησαν το τραγικό συμβάν παρά την ρητή και δημόσια αντίθεση των γονέων του θύματος.

Δεν μπορεί ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, υπό τις άγριες συνθήκες μάλιστα που τελέστηκε, να χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για αύξηση κυκλοφορίας φύλλων εφημερίδων, τηλεθέασης, εκλογικής επιρροής και ως «πλυντήριο» όσων οδήγησαν την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Σε κάθε περίπτωση τα πολιτικά προβλήματα, παλαιόθεν, απαιτούν πολιτικές λύσεις, ενώ η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μέσα από τη συντεταγμένη διαδικασία, είναι η μόνη αρμόδια για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, για τη ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων, ασφαλώς και για τη παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου η των κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιόν της».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου