ΛΑΡΙΣΑ

«Αυθαίρετοι οι συσχετισμοί της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας» απαντά ο δήμος Λαρισαίων

αυθαίρετοι-οι-συσχετισμοί-της-αντιρ-661797

Απαντώντας σε ανακοίνωση της «Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας» το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:

“Με χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, σε απάντηση όσων ψευδώς ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, εξηγήσαμε πως αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Δημοτική Αρχή έσπευσε να ανακαλέσει την άδεια διενέργειας εκδήλωσης στη Χρυσή Αυγή, για λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται.

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων ουδέποτε συσχέτισε την εκδήλωση της Χ.Α. με το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, ούτε βεβαίως δέχεται οποιονδήποτε συσχετισμό. Στις δε τηλεφωνικές συνεννοήσεις που έγιναν με μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας συζητήθηκαν μόνο τεχνικά ζητήματα και τίποτε παραπάνω. Τα πολιτικά συμπεράσματα που προσπαθεί να εξάγει ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, είναι αυθαίρετα και δεν μας αφορούν.

Αντιθέτως, όσες συνεννοήσεις έγιναν είχαν ακριβώς ως στόχο την επίλυση τεχνικών ζητημάτων που ανέκυπταν για τη διοργάνωση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ και έγιναν αφού είχε ήδη ανακληθεί η άδεια στη Χρυσή Αυγή. Ο συσχετισμός των γεγονότων κατά συνέπεια είναι είτε ανόητος, είτε εκ του πονηρού.

Θα πρέπει ωστόσο να θυμίσουμε στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία πως το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, γίνεται εδώ και δέκα χρόνια με την έγκριση των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και με την πολιτική κάλυψη της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, παρά το γεγονός ότι στα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του, οι αντιδράσεις μερίδας Λαρισαίων ήταν καταγεγραμμένες. Ωστόσο ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή ουδέποτε συζήτησαν οποιαδήποτε ένσταση κι αν διατυπώθηκε, δεν έλαβαν υπόψιν τους καμία διαμαρτυρία, αντιθέτως απαρέγκλιτα και όπως συμβαίνει με κάθε αναγνωρισμένο σύλλογο ή πολιτικό φορέα, παραχώρησαν την Κεντρική Πλατεία για τη διενέργεια του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, όπως και φέτος.

Δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα. Οι θέσεις της δημοτικής αρχής είναι σαφείς, όποιος ήθελε να τις καταλάβει τις κατάλαβε, για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν και ψάχνουν να βρουν αφορμές εκεί που δεν υπάρχουν, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τέτοιες στρατηγικές.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου