ΛΑΡΙΣΑ

Χ. ΖΩΗΣ : «Ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας»

χ-ζωησ-ο-οαεδ-δεν-μπορεί-να-ανταποκρι-662372

Ο πρόεδρος του «Νέα ΜΕΡΑ» επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο Τύπου Γιάννη Μανώλη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Θύμιο Δρόσο και Νίκο Δρίτσα, επισκέφθηκε, σήμερα, τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Κόμματος συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και στη συνέχεια με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ, στην πιο κρίσιμη περίοδο για την χώρα, με την ανεργία να εκτοξεύεται στο 28%, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Από τη μία πλευρά, η σοβαρή έλλειψη πόρων με τη μη απόδοση από το ΙΚΑ οφειλών ύψους 8,2δις ευρώ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, και από την άλλη, το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, δεν επιτρέπουν στον ΟΑΕΔ την άσκηση αποτελεσματικών ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Η «Νέα ΜΕΡΑ», στο άμεσο μέλλον, θα αναδείξει τα προβλήματα, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου