ΛΑΡΙΣΑ

Καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η δημοτική αρχή Λάρισας

καταδικάζει-τη-δολοφονία-του-παύλου-φ-666548

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και καταδικάζει απερίφραστα την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα τη βία ως μέσο επίλυσης των όποιων διαφορών.

Στις στιγμές που περνά η χώρα μας, κυρίαρχο στοιχείο για την επίτευξη της ομαλότητας είναι η ψυχραιμία.

Η ένταση δεν βοηθά στη συνεννόηση ούτε μεταξύ των πολιτικών χώρων, ούτε μεταξύ των πολιτών. Ο καθένας από μας που εκφράζει δημόσια πολιτικό λόγο, έχει ιερή υποχρέωση να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Συμπεριφορές που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της έντασης, ιδιαίτερα όταν στοχεύουν στη εκμετάλλευση γεγονότων ή συλλογικών διαμαρτυριών για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, είναι απορριπτέες στην κρίσιμη φάση που περνά η χώρα μας και εκθέτουν όσους τις επιλέγουν.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει απερίσπαστα τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης και συνεννόηση, όπως της επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος. Οι ώρες είναι δύσκολες, κρίσιμες και τα γεγονότα δεν προσφέρονται για να μιλούμε για πράγματα μικρά, όπως οι απουσίες, ή οι παρουσίες με τα σπασμένα τζάμια στο Δημαρχείο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου