ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση Αγοραστού για την εύρυθμη λειτουργία του «Αριστέα»

παρέμβαση-αγοραστού-για-την-εύρυθμη-λ-672771

Τα λειτουργικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο εξάμηνο στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Αριστέας» στη Γιάννουλη κατέθεσαν γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες, που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Όπως έγινε γνωστό εδώ και πολλούς μήνες και μετά την συνταξιοδότηση της προηγούμενης διευθύντριας, δεν υπάρχει αναπληρωτής για να διαχειρίζεται τα τρέχοντα ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του «Αριστέα». Οι γονείς εξέφρασαν την απόγνωση στην οποία βρίσκονται αλλά και τις συνέπειες που έχει στις οικογένειες η μη μεταφορά των μαθητών προς το θεραπευτήριο και ζήτησαν την παρέμβαση του περιφερειάρχη προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να υπάρξει διοίκηση και να συνεχιστεί η λειτουργία του «Αριστέα».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των ατόμων με αναπηρίες του Ν. Λάρισας κ. Αναστάσιος Παπαναστασούλης. «Η έλλειψη διοίκησης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα του ιδρύματος. Το διοικητικό συμβούλιο ουσιαστικά δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα από τα πενήντα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα τα τριάντα δύο να μην μπορούν να μεταβούν σε αυτό, καθώς έχουν σταματήσει η μετακινήσεις των τριών λεωφορείων που χρησιμοποιούνταν ως σήμερα. Αυτό προέκυψε καθώς δεν υπάρχει κανείς να εγκρίνει την προμήθεια καυσίμων, αλλά και υπολοίπων ειδών, αναγκαίων για την ομαλή λειτουργία του θεραπευτηρίου. Επίσης λύση πρέπει να δοθεί και για τη υποχρηματοδότηση καθώς η σίτιση έχει διακοπεί, όπως και η παράλληλη ολιγόωρη απασχόληση των παιδιών εκεί».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του ανέφερε τα εξής: «Μια προνοιακή δομή η οποία έχει προσφέρει πολλά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδίως στην Π.Ε. Λάρισας κινδυνεύει αυτή τη στιγμή γιατί δεν διαθέτει διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο. Έτσι δεν μπορούν να δρομολογηθούν οι λύσεις εκείνες ώστε να μεταφέρονται τα παιδιά στο θεραπευτήριο μέσω των λεωφορείων που υπάρχουν. Τα παιδιά αυτά νιώθουν το «Αριστέα» ως σχολείο τους και αποτελεί την μοναδική τους διέξοδο στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Μάλιστα πολλά από τα παιδιά αυτά τα συναντώ στο δρόμο και με ρωτάνε πότε θα ανοίξει το σχολείο».

Αμέσως μετά τη συνάντηση υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Υπουργείο Εργασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό. Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνουν εξουσιοδοτικές πράξεις προς τους εργαζομένους του θεραπευτηρίου έτσι ώστε να καλυφθεί το διοικητικό κενό και να μπορεί να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του. Στα τέλη Σεπτέμβρη όπου λήγει και η θητεία πολλών προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων αναμένεται να υπάρξει και η τοποθέτηση της νέας διοίκησης.

Τα μέλη του συλλόγου γονέων κηδεμόνων των ατόμων με αναπηρίες του Ν. Λάρισας ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για το ενδιαφέρον του και την άμεση ανταπόκριση και τόνισαν ότι αναμένουν την απόφαση του Υπουργείου ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου