ΛΑΡΙΣΑ

«Παγώνει η δημόσια υγεία»

παγώνει-η-δημόσια-υγεία-704947

Την απόφασή τους να προβούν σε κινητοποιήσεις ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ ρίχνει ευθείες βολές κατά του υπουργού υγείας κ. Γεωργιάδη καταγγέλλοντας πως «με αυτές τις τακτικές παγώνει η «Δημόσια Υγεία» , παγώνουν τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά επί 2 ½ χρόνια και βεβαίως παγώνει η οποιαδήποτε διαδικασία σωστής εξυγίανσης».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεν παγώνει η καταρράκωση της αξιοπρέπειας των ιατρών που τίθενται σε «αυτοδίκαιη αργία» όπως δεν παγώνει και η διαδικασία επίδοσης διαπιστωτικών πράξεων παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Κ. Γεωργιάδη προ 15 ημερών περίπου.
Δεν παγώνει η μνήμη μας όμως , παρά τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια, και καταγγέλουμε πως με αυτές τις τακτικές παγώνει η «Δημόσια Υγεία» , παγώνουν τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά επί 2 ½ χρόνια και βεβαίως παγώνει η οποιαδήποτε διαδικασία σωστής εξυγίανσης.
Γιατί άραγε πάγωσε η διαδικασία ενεργοποίησης ενός κεντρικού μηχανισμού προμήθειας υλικών για την εξασφάλιση καλής ποιότητας και ανταγωνιστικών τιμών στα νοσοκομεία όλης της χώρας?
Διώκονται συνάδελφοι που αθωώθηκαν σε υπηρεσιακά συμβούλια ενώ συνεχίζονται οι ίδιες διαδικασίες προμήθειας υλικών.
Βεβαίως υποθέτουμε πως ο υπουργός υγείας έχει παγώσει και το θέμα της ενημέρωσης του για την όλη διαδικασία, μιας και η επιλεκτική απόδοση ευθυνών σε 5 ιατρούς Ε.Σ.Υ. του νοσοκομείου μας, μόνο σε άγνοια ή σε σκοπιμότητα θα μπορούσε να αποδοθεί.
Δεν ανταλλάσουμε το κλείσιμο κλινικών με την υποβάθμισή τους.
Δεν ανταλλάσουμε τις διαδικασίες διαφάνειας με μεσαιωνικές τακτικές κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας.
Δεν ανταλλάσουμε την ανυπαρξία της δημόσιας υγείας με την τραγική υποβάθμισή της.
Χωρίς να μελετηθούν οι πληθυσμιακές ανάγκες εκκενώνονται νοσοκομεία, όπως σε περιόδους πολέμου, εξαθλιωμένοι ιατροί εκτελούν εξοντωτικά ωράρια εργασίας.
1.500.000 τουλάχιστον ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να προσφύγουν στις δημόσιες δομές υγείας.
Το ενδιαφέρον για την «Υγεία του Κόσμου» εξαντλείται άραγε στην διαδικασία ανεύρεσης πιθανών επιόρκων όπως απαιτεί η ΤΡΟΙΚΑ και οι εκπρόσωποί της?
1. Απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου και την επιτάχυνση της δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων.
2. Κηρύσσουμε τετράωρη στάση εργασίας Δευτέρα 26/08/13 και Τρίτη 27/08/13 από 10 – 14 μμ.
3. Προγραμματίζουμε Πανθεσσαλική κινητοποίηση φορέων υγείας για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου